Bergen op Zoom

Oud-burgemeester Frank Petter bedankt Bergen op Zoom

Foto: gemeente Bergen op Zoom

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een kleine maand geleden, op 29 juni, nam oud-burgemeester Frank Petter na tien jaar afscheid van zijn rol als burgemeester. Dat gebeurde tijdens een groot afscheidsfeest, waarbij hij een Bergse erepenning heeft ontvangen. In een brief blikt Petter terug op deze dag.

“Op 29 juni jl. nam ik afscheid van de gemeente die ik bijna tien jaar met veel plezier en toewijding als burgemeester mocht dienen”, begint Petter zijn brief. “Op die dag viel mij een geweldig afscheidsprogramma ten deel. Alle aandacht hebben mijn vrouw Elma en mij echt goed gedaan.”

Petter en zijn vrouw kregen tientallen kaartjes, brieven, warme woorden en andere blijken van waardering en gelukwensen. “Dat zullen we niet vergeten. Van harte wens ik u allen én Bergen op Zoom een zeer voorspoedige toekomst toe.”

Erevelden

Voor het vertrekt van Petter als burgemeester, vroeg hij om te doneren aan het voorgenomen bezoekerscentrum bij de Erevelden. Begin juli was er bijna drieduizend euro gedoneerd. Het is de bedoeling dat op 27 oktober 2024 het bezoekerscentrum geopend wordt voor publiek. Het is dan namelijk precies tachtig jaar geleden dat Zuidwest Nederland is bevrijd.

Lees ook: Bergse erepenning voor burgemeester Frank Petter bij afscheid