Halsteren

Parkeren hier mag niet. Maar of er wat aan wordt gedaan…

Een vergunning of ontheffing zijn er niet voor verleend. Toch staat het hier al weken vol met auto's.

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op het braakliggende molenterrein aan de Halsterseweg staan sinds enige weken volop auto’s geparkeerd. Op Facebook ontstond er eerder al enige discussie over en inmiddels is gebleken dat hier onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van dit perceel.

In de publiekelijk toegankelijke Facebookgroep Je Bent Een Halsterenaar Als…….. ontstond begin november een discussie. Aanleiding waren enkele foto’s van geparkeerde auto’s op het nu braakliggende terrein naast de Sint Antoniusmolen. Hier stonden een aantal bijgebouwen met geschiedkundige waarde maar die moesten het veld ruimen voor een nog te bouwen zorginstelling. Momenteel echter wordt de grond gebruikt als parkeerplaats voor bezoekers en personeel van Intratuin.

Lastige kwestie

De meningen over de situatie liepen nogal uiteen, van “groot geld gaat voor alles” tot een “mooie tussenoplossing”. We zijn eens bij de gemeente na gaan vragen hoe die naar de situatie kijkt. Daarop reageren bleek nog niet zo makkelijk, meldt een woordvoerder.

Er moesten naar het schijnt nogal wat afdelingen en ambtenaren zich over de kwestie buigen. Er is zelfs onderzoek gedaan door handhavers. Daaruit bleek dat de huidige situatie eigenlijk niet kan. Er is geen vergunning of ontheffing verleend voor het huidige gebruik als parkeerruimte. Of het bestemmingsplan het überhaupt toelaat is ook de vraag.

Vraag of er tijd is voor handhaving

De kans dat er echter op gehandhaafd zal worden is niet zo groot, valt op te maken uit de reactie van de gemeente. Eerst moet intern bekeken worden of hiervoor de capaciteit is en of het prioriteit heeft, aldus de woordvoerder. Wel heeft de gemeente inmiddels contact gehad met de eigenaar van de grond. Die gaat mogelijk alsnog een vergunning dan wel ontheffing aanvragen, met zekerheid is dat blijkbaar nog niet te zeggen.