Bergen op Zoom

Politie moet geweld gebruiken om misdragend duo bij café te bedwingen

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de nacht van vrijdag op zaterdag moest de politie een wapenstok tevoorschijn halen om de agressiefste helft van twee losgeslagen cafébezoekers in het gareel te krijgen. Beide verdachten komen uit Halsteren.

Het ging rond 01.15 uur mis bij een café op de Grote Markt van Bergen op Zoom. Portiers van die horecagelegenheid namen contact op met de politie omdat twee bezoekers zich flink misdroegen. Toen een van de twee ruziemakers buiten was gezet sloeg hij een deurwachter. Deze 36-jarige vechtersbaas werd meteen daarop aangehouden door agenten en dat was het moment dat de andere helft van het agressieve duo zich ermee ging bemoeien.

Korte achtervolging

Die 29-jarige kompaan luisterde niet naar de waarschuwingen van de politie en bleef zich gewelddadig gedragen. Er moest een wapenstok aan te pas komen toen een agent zich verdedigde tegen deze agressie. De vechtersbaas zette het op een lopen toen hij in de smiezen kreeg dat hij ook aangehouden ging worden maar dat duurde niet lang. Na een korte achtervolging konden zowel hij als zijn dorpsgenoot worden afgevoerd naar het bureau. Beide Halsternaren zijn weer in vrijheid gesteld maar wel met een proces-verbaal op zak.