West-Brabant

Politie neemt huurauto’s in beslag na meldingen over asociaal rijgedrag

Foto: Politie

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het politieteam van Roosendaal heeft sinds september van dit jaar al meerdere huurauto’s in beslag genomen. Het gaat vaak om Duitse huurauto’s. Steeds meer mensen maken meldingen over het asociale rijgedrag van de bestuurders van de auto’s.

De politie ziet in het gebied van Basisteam Roosendaal veel dure huurauto’s rondrijden. Het is hierdoor vaak niet duidelijk wie de auto huurt en wie er achter het stuur zit. Meestal worden de auto’s door meerdere mensen tegelijk gebruikt, zodat ze onder de radar kunnen blijven.

Uit meldingen die komen van burgers en uit bevindingen van agenten blijkt dat de bestuurders vaak asociaal rijgedrag vertonen, zoals te hard rijden. Sinds september zijn er al dertien voertuigen in beslag genomen.

Joyriding

Woensdag is de laatste auto in beslag genomen, waarschijnlijk vanwege joyriding. De auto werd bestuurd door een 30-jarige man die niet ingeschreven staat in Nederland. Hij plaatste filmpjes van zijn gevaarlijke rijgedrag op onder andere Instagram en YouTube. Aangehouden is hij niet.

De auto is in beslag genomen omdat de man niet kon aantonen dat hij de huurder van het voertuig was. Inmiddels is de auto terug bij de eigenaar. Ook van de andere twaalf voertuigen zijn de eigenaren op de hoogte gebracht.

Lees ook: Verdachte dodelijk ongeval Oud Gastel nog vast, reed in huurauto Lees ook: Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel