Halsteren

Politiek bang voor groot tekort en uitstel herinrichting Halsterseweg

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De PvdA, VVD en Lijst Linssen in Bergen op Zoom maken zich zorgen over de opknapbeurt van de Halsterseweg in Halsteren. Er zou een tekort zijn van 1,3 miljoen euro.

De politieke partijen hebben schriftelijke vragen gesteld over de herinrichting van de Halsterseweg in Halsteren, ook wel Halsterseweg Noord genoemd. Ze willen van burgemeester en wethouders weten of het klopt dat er een tekort is van 1,3 miljoen. En of dat de werkzaamheden aan de weg nu worden uitgesteld.

De PvdA, VVD en Lijst Linssen reageren op informatie van de Dorpsraad in Halsteren. De Dorpsraad zou in een overleg met burgemeester en wethouders gehoord hebben dat de opknapbeurt maanden of zelfs jaren uitgesteld zou kunnen worden.

Verbazing

De VVD is verbaasd over die informatie. De gemeenteraad heeft voor dit jaar ruim 460.000 euro en voor volgend jaar ruim 690.000 euro vrijgemaakt voor de Halsterseweg Noord. Bij elkaar dus al meer dan 1,1 miljoen. De partij wil graag weten of er dan toch nog een tekort is. Uitstel is volgens de VVD een slecht plan. Volgens de partij is het hard nodig de riolering te vervangen, de verlichting te verbeteren en de fietspaden veiliger te maken. De partij wil weten wanneer de gemeente gaat werken aan de Halstersweg Noord.

Ontevreden

Ook de PvdA en Lijst Linssen maken zich zorgen na het gesprek met de Dorpsraad. Omwonenden van de Halsterseweg Noord waren de afgelopen jaren sowieso al ontevreden over de inspraak in de herinrichtingsplannen. De partijen willen weten wat de omwonenden nu te wachten staat. Zeker als er echt een tekort is van 1,3 miljoen euro en de opknapbeurt zou worden uitgesteld.

De PvdA en Lijst Linssen willen ook weten hoe zo’n tekort kan zijn ontstaan. En waarom burgemeester en wethouders niet eerder aan de gemeenteraad hebben verteld dat er zo veel geld tekort was. De partijen wil weten of de gemeente van plan is de herinrichting van de Halsterseweg Noord voorrang te geven. Desnoods ten koste van een ander project dat minder belangrijk is.