Halsteren

Rico Verhoeven tegen Hesdy Gerges in eerste editie ‘Hit It’

Foto: Nationale Beeldbank

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Kickbokser Rico Verhoeven neemt het op zaterdag 29 oktober tijdens het ‘Hit It’ evenement in Ahoy Rotterdam op tegen Hesdy Gerges. Voor Verhoeven is het zijn eerste wedstrijd sinds hij in oktober vorig jaar met succes zijn wereldtitel zwaargewicht verdedigde tegen Jamal Ben Saddik.

Verhoeven en Gerges stonden al eens eerder tegenover elkaar tijdens Glory 77, waar Verhoeven de partij winnend afsloot. Gerges viel destijds op het laatste moment in voor de geblesseerde Ben Saddik. “Ik ben sowieso geen wegloper of opgever en pakte de uitdaging aan. Achteraf misschien te enthousiast. Ik had maar tien dagen voorbereiding. Dus let op mijn woorden: met een tien keer zo lange voorbereiding wordt het dit keer een heel ander verhaal. Dit wordt een knalpartij”, zegt Gerges.

Hesdy weet wat knokken is.

Ook Verhoeven kan zich daarin vinden. “Ik kan alleen maar respect hebben voor het feit dat hij toen tien dagen vooraf instapte. Natuurlijk wordt het pittig als hij vol traint over een langere periode, maar hij moet vol aan de bak. Hij legt de lat hoog voor zichzelf met dit soort uitspraken. We hebben een lange historie, waarin we meerdere keren tegenover elkaar hebben gestaan. Hesdy weet wat knokken is en dat het vuurwerk wordt tussen ons, staat vast.”

De volledige line-up voor het evenement in Rotterdam wordt in de komende maanden bekend, meldt Omroep Brabant. Verhoeven is een van de stuwende krachten achter het evenement waarbij kickbokswedstrijden worden afgewisseld met entertainment.