Halsteren

Rico Verhoeven vertelt waarom je hem moet gaan zien in ‘Black Lotus’

Foto: Nationale Beeldbank

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Rico Verhoeven kennen we natuurlijk van zijn vele wereldtitels als kickbokser, maar hij ziet het zelf wel zitten om straks als acteur door het leven te gaan. De eerste stap is in ieder geval gezet: dinsdag ging de film ‘Black Lotus’ in première. Daarin heeft hij zijn eerste hoofdrol. “Kickboksen doe ik al zo lang. Misschien ben ik wel toe aan iets nieuws. Ik hoop dat dat acteren kan zijn.”

Rico Verhoeven staat eind van dit jaar weer in de ring, maar donderdagochtend sprak het radioprogramma WAKKER! van Omroep Brabant niet met de kickbokser, maar met de kersverse acteur. Maandag ging de film in première en dat beviel goed.

Voor een wedstrijd heb ik een plan, dit vindt ik spannender.

Vanaf donderdag kan iedereen de film bekijken. Dat vindt de acteur en vechtersbaas maar wat spannend. Misschien nog wel spannender dan een kickbokswedstrijd: “Dat heb ik al zo vaak gedaan. Ik heb het gevoel dat ik dat redelijk onder controle heb. Ik heb hard getraind. Ik heb me voorbereid en weet wat mijn gameplan is.”

Met het acteren heeft hij nog minder ervaring en dat merkt hij. “Het is duidelijk een ander gevoel. Ik voel me nog niet zo zelfverzekerd”, zegt hij. “Je bent afhankelijk van meningen van andere mensen. Dat vind ik lastig. Daarom is dit spannender”, voegt hij daaraan toe.

Vliegende kogels en exploderende auto’s.

In Black Lotus speelt Rico een ex-commando. Als zijn beste vriend tijdens een missie overlijdt, zet hij alles op alles om voor zijn vrouw en dochter te zorgen.

Wie van actie houdt komt bij deze film zeker aan zijn trekken, verzekert Rico. “Gevechten, vliegende kogels en exploderende auto’s”, zegt Rico. “Als je daarvan houdt en ook een verhaal wil waarin je een beetje wordt meegesleept, dan moet je hiernaartoe”, klinkt hij trots.

Ik heb echt een nieuwe passie gevonden.

Dat zijn eerste hoofdrol in een actiefilm is waarin flink wordt gevochten, past natuurlijk wel bij de vechtersbaas. “Ik ben zelf ook wel meer van de actiefilms of de dikke vette horror”, lacht hij.

“Bijvoorbeeld Saw, waarin een groep mensen wordt ontvoerd. Ze moeten pijnlijke keuzes maken om te overleven. Dat vind ik gaaf. Het idee dat iemand dat bedenkt, dat is bijna ziekelijk. Dat vind ik fascinerend. Als iemand dat op het doek wil brengen, gooi dat maar mijn kant op”, lacht hij.

Rico staat dus wel open voor een volgende acteeropdracht. “Met kickboksen heb ik alles al gedaan en alles al bereikt. Ik heb niet het gevoel dat ik daar nog iets moet bewijzen”, zegt hij. “Ik heb echt een nieuwe passie gevonden.”