Halsteren

Rommtech uit Halsteren maakt stuur voor Solar Team Delft

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Elektronica producent en ontwikkelaar Rommtech uit Halsteren heeft het nieuwe stuur voor het Vattenfall Solar Team van de TU in Delft ontworpen. Het team doet in oktober voor de 10e keer mee aan de World Solar Challenge. Een race van meer dan 3000 kilometer dwars door Australië.

Het is niet de eerste keer dat Rommtech een stuurtje ontwerpt voor het Solar Team. Het bedrijf uit Halsteren deed dat al een keer in 2015 voor de Nuna 8. Er was behoefte aan een simpeler en betrouwbaarder design dan op de vorige wagen, maar alle functionaliteit moest aanwezig blijven. Het ontwerp bleek solide en hield prima stand tijdens de race door Australië. De Nuna 8 ging er zelfs met de winst vandoor.

Proces

Voor de NunaX heeft het Vattenfall Solar Team wederom Rommtech benaderd. Eerst is het pcb-design herzien en zijn alle aanpassingen uitgevoerd. Hierna zijn de printplaten en de benodigde componenten besteld. Vervolgens is de tin pasta aangebracht en zijn de componenten geplaatst. Na een korte reis door een heteluchtoven van 260 graden zijn de componenten aan de PCB gesoldeerd. Na een 3D inspectie is het nieuwe stuur klaar voor gebruik.

De NunaX is ontworpen en ontmaakt door studenten van de TU Delft en wordt volledig aangedreven door zonnecellen. Op 13 oktober doet het team mee aan de World Solar Challenge in Australië.