Roosendaal

Roosendaal: bloemen bij toegang tot stad en dorpen

Bloemen bij de toegang tot de stad, in dit geval aan de Burgemeester Freijterslaan.

Bloemen bij de toegang tot de stad, in dit geval aan de Burgemeester Freijterslaan.

Herbert Kats Herbert Kats

Als raadslid ijverde Sanneke Vemeulen met haar VVD-collega Kees Verstraten drie jaar geleden al voor een fraaier ‘vistekaartje’ bij de entree van Roosendaal. Als wethouder laat ze nu bloembakken plaatsen bij de toegangswegen tot de stad en de dorpen.

De Burgemeester Freijterslaan was als een van de eerste aan de beurt. Alle toegangswegen worden deze maand voorzien van bloementorens, bloembakken en/of zogeheten hanging baskets, zoals ook de gemeenteraad graag wil. “Daarmee komen we tegemoet aan de wens van de Raad om de toegangswegen te verfraaien en zo bezoekers hartelijk te verwelkomen”, stelt de wethouder vast. Op verschillende plaatsen komen in de winterperiode aangepaste bakken.

Budget

Budget was er al voor. Dat betekent dat Roosendaal 30.000 euro te besteden heeft. Dat het toch nog vrij lang duurde voordat het breed gesteunde plan wordt uitgevoerd is volgens de wethouder te verklaren: “Er zijn een aantal opties onderzocht. Zo is onder andere geprobeerd om kunstwerken te realiseren. Het beschikbare budget was hiervoor niet toereikend.”

Vlaggen

Ook het idee om in samenwerking met scholen de toegangswegen te verfraaien strandde. Het paste niet in het lesprogramma. Van de gedachte om vlaggen te plaatsen is om veiligheidsredenen afgezien.

Omdat de ervaringen met bloementorens positief zijn is uiteindelijk voor deze optie gekozen, sluit wethouder Vermeulen af.

Lees ook: Roosendaal verfraait toegangswegen als visitekaartje voor inwoners en bezoekers