Roosendaal

Roosendaal opnieuw start- en finishpunt van ZLM Tour

De ZLM Tour in 2023 (foto: Martijn Gommeren)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De ZLM Tour start en finisht weer in Roosendaal dit jaar. Dat gebeurt op zaterdag 8 juni. Het is de tweede keer dat de stad het decor is van een etappe van de vijfdaagse wielrenwedstrijd.

Wethouder Sanneke Vermeulen is wederom “enorm trots” dat de ZLM Tour weer plaatsvindt in de gemeente Roosendaal. “Roosendaal is het wielerhart van de regio die wielrennen ademt”, meent ze. “Vorig jaar hebben we dit gerenommeerde topsportevenement voor het eerst in onze gemeente mogen ontvangen. Dit is slechts het begin van vele andere hoogwaardige sportevenementen die we de komende jaren naar onze regio willen halen.”

Roosendaal, Woensdrecht, Steenbergen en Tholen

De etappe start op de Kade in Roosendaal. Vervolgens rijden de renners door verschillende gemeenten in West-Brabant en Zeeland. Zo komen ze bijvoorbeeld door Steenbergen, Tholen en Woensdrecht. Uiteindelijk komen de renners weer terug in Roosendaal. Voordat ze finishen, rijden ze nog drie rondjes door de stad. De renners passeren hierbij twee keer de finishstreep, en rijden vervolgens voor de etappewinst. De eindstreep ligt in de Westrand, op de Jan Vermeerlaan.

De ZLM Tour is een vijfdaags wielrenevenement in de klasse ProSeries: dat is de op een na hoogste klasse binnen het internationale wielrennen. Veel wielrenners zien de ZLM Tour als de laatste voorbereiding op de Tour de France.

Lees ook: ZLM Tour etappe start én finisht dit jaar in Roosendaal