Roosendaal

Roosendaal sluit huis na serie incidenten met explosief en schoten

De ruiten van het huis waar de explosie plaatsvond zijn maandagochtend gedicht met houten platen (foto: Omroep Brabant).

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

De gemeente Roosendaal heeft dinsdagavond een huis aan de Van der Nootlaan voor vier weken gesloten, tot 1 november. Dit naar aanleiding van een serie incidenten gericht aan dit adres, zo meldt de gemeente.

Afgelopen zondagavond raakten twee woningen in de Van der Nootlaan beschadigd door een explosief. Enkele dagen eerder werd er ook geschoten in de straat en ging er een steen door een ruit. Het gaat bij deze incidenten waarschijnlijk om gerichte acties. Bij deze incidenten raakte gelukkig niemand gewond.

Om herhaling van incidenten te voorkomen, de bewoners van deze straat en bewoners van het desbetreffende adres te beschermen, heeft de burgemeester een noodbevel verordend in de vorm van een woningsluiting, meldt de gemeente Roosendaal aan Omroep Brabant.

“Deze woningsluiting is nodig om de veiligheid te borgen in de Van der Nootlaan. Veiligheid voor zowel de buurtbewoners, als voor de mensen die wonen aan dit adres. Met deze maatregel haal ik de aanleiding van de incidenten uit de straat. Ik gun alle mensen die geraakt zijn door deze incidenten de terugkeer van hun gevoel van veiligheid”, aldus burgemeester Han van Midden.

Lees ook: Explosief ontploft in Roosendaalse straat, waar week eerder een schietincident was