Roosendaal

Roosendaalse Lijst hoopt op behoud van supermarkt in winkelcentrum Roselaar

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Als er geen nieuwe supermarkt in het Albert Heijnpand in winkelcentrum Roselaar komt, zou dat een groot verlies voor het centrum van Roosendaal zijn. Dat zegt Peter Raijmaekers namens de Roosendaalse Lijst. Eind 2022 is namelijk bekend gemaakt dat de winkel verdwijnt uit de Roselaar.

Raadslid Peter Raijmaekers vindt het zorgelijk dat de supermarkt vertrekt uit het winkelcentrum. “Met name voor de oudere omwonenden die hun winkel gaan verliezen.” Een andere supermarkt in het centrum is er niet voor deze mensen. “Dat kan dus een probleem zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Ze moeten dan best een afstand afleggen om bij de eerstvolgende supermarkt te komen.”

Potentiële supermarktklanten

Een andere doelgroep waarvoor het verdwijnen van de supermarkt nadelig zou zijn, zijn de toekomstige bewoners van alle nieuwe woningen in het centrum. Zo komen er bijvoorbeeld 171 nieuwe woningen in het oude V&D-pand, en ook het pand van Van Oorschot, van Mervosport en het Roselaarplein worden herontwikkeld. “Dat zijn allemaal potentiële supermarktklanten.”

Het raadslid hoopt dat de gemeente in gesprek wil gaan met de eigenaar van het pand, Syntrus Achmea Real Estate & Finance. “Wellicht dat zij openstaan om in gesprek te gaan over onze wensen”, vervolgt Raijmaekers. “Misschien dat de eigenaar liever woningen bouwt in het pand. Dat is begrijpelijk, maar het zou al mooi zijn als een klein deel alsnog een supermarktfunctie kan behouden. Gewoon voor de basisvoorziening.”

Rond de tafel

Samen met mederaadslid Sjef van Dorst diende Raijmaekers raadsvragen namens de Roosendaalse Lijst in bij het college. “We hopen dat zij onze mening delen, en gaan proberen om met de verhuurder rond de tafel te kunnen zitten. Wie weet wat daar uitkomt.”

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat weten dat nog niet bekend is wat er met het pand gaat gebeuren.

Lees ook: Meer dan vijftig lege winkels in Roosendaal worden woningen Lees ook: Roosendaal is boos: overrompeld door komst megasupermarkt langs A58