Roosendaal

Roosendalers maken hart van bloemen voor Oekraïense vluchtelingen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wat begon als een symbolische opsteker tijdens de harde coronalockdowns, is een blijvertje geworden voor buurtbewoners van de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Jaarlijks planten ze kleurrijke bloemen, in de vorm van een hart rondom de oude muziekschool in de straat. Dit jaar doen ze het weer, in blauwe en gele kleuren. Speciaal voor de Oekraïense bewoners van De Brink.

“Een prachtig initiatief”, noemt Gijs Bullens van Stichting Social Klus het. Social Klus helpt bij het coördineren van de Oekraïense vluchtelingen, die al sinds maart in het voormalige verzorgingstehuis De Brink wonen. “Wij zijn benaderd door de bewoners van de straat, omdat ze graag verbinding willen maken met de Oekraïense bewoners.” En als Social Klus ergens voor staat, dan is het wel verbinden.

Dankwoord

Zaterdagochtend begonnen vrijwilligers, buurtbewoners en Oekraïeners aan het planten van de kleurrijke bloemen. Als blijk van waardering schreven de Oekraïense vluchtelingen een dankwoord voor de buurtbewoners. Wethouder Evelien van der Star was aanwezig om het dankwoord te presenteren. Het bordje kreeg een plek bij het bloemenhart.

Lees ook: Oekraïense vluchtelingen vanaf vrijdag gehuisvest in Roosendaal