Bergen op Zoom

Samen in de Regio speelt Kerstman: 50.000 koeken uitgedeeld

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Gezellige kerstmuziek, honderden dozen vol lekkere koeken en een komen en gaan van auto’s. Het was maandagochtend een drukke boel aan de ZuidOost in Bergen op Zoom. Samen in de Regio deelde daar namelijk 50.000 koeken en muffins uit aan onder andere zorg- en onderwijsinstellingen.

Het is een heuse work out voor Wendy Prop, samen met haar collega sjouwt ze de hele ochtend met dozen vol koeken rond. “Morgen spierpijn denk ik”, lacht ze. Het is een komen en gaan van bedrijven en organisaties die soms wel tientallen dozen komen halen. “Neem er nog maar wat extra mee hoor, we hebben meer dan genoeg.”

Kerstactie

De jaarlijkse kerstactie van Samen in de Regio is twee jaar geleden ontstaan door een failliete banketbakkerij die taarten in overvloed had. “Dat beviel zo goed, dat we dit ieder jaar wel wilden doen!” En dat is gelukt. Het is dit jaar de derde keer dat de organisatie een grote hoeveelheid lekkernijen kan uitdelen aan zorg- en welzijnspartners. Dit jaar komen de koeken en muffins, net zoals vorig jaar, van groothandel Dawn Foods uit Steenbergen.

Naast de koeken en muffins, zijn er ook tientallen kerstkaarten uitgedeeld. “Scholieren uit de regio hebben daar een mooie kerstboodschap op geschreven”, vervolgt Wendy. “De kaarten gaan naar verschillende zorginstellingen en worden daar willekeurig uitgedeeld.”

Lees ook: Samen in de Regio en Bravis ziekenhuis tekenen samenwerkings­overeenkomst