Halsteren

Schilderijententoonstelling Heemkundekring en Bergs Schilderclubje bijna van start

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In de Hof van Ram in Halsteren is komend weekend een expositie te zien van de Heemkundekring en het Bergs Schilderclubje. In totaal zijn er zestig schilderijen van achttien kunstenaars.

Annie van Hees leidt de expositie. ‘’We organiseren om de twee jaar een tentoonstelling. Dit is onze vierde keer.’’ Bij de vorige tentoonstelling kwamen ruim vierhonderd mensen kijken. ‘’De onderhoudsgroep van de Heemkundekring is nu bezig met het opbouwen. Ze zorgen dat alle ruimtes opgeruimd en gereed zijn voor de komst van de schilderijen.’’

Divers

‘’Het wordt een heel diverse tentoonstelling’’, vervolgt van Hees. Waar er normaal gesproken een thema is, is dat dit jaar niet het geval. ‘’Vanwege corona hebben we elkaar als schildergroep twee jaar bijna niet gezien. Dat maakt het lastig om een thema op te leggen.’’ Daarom mogen deelnemers zelf bepalen welke kunstwerken ze exposeren. ‘’Ik heb al werken voorbij zien komen van kleine bloemetjes tot klassieke werken zoals naaktbeelden.’’ Eén van de deelnemende kunstenaars is Geert de Meester. Hij heeft de bloemenschilderijtjes gemaakt. ‘’Ik heb tulpen en gladiooltjes uit mijn tuin nageschilderd. Zij zijn mijn inspiratie geweest.’’

Donatie

In het weekend van 12 en 13 maart is er nog een expositie. ‘’Ditmaal alleen grote werken van Piet van de Watering’’, licht Annie toe. Piet heeft dertig van zijn grote kunstwerken aan de Heemkundekring gedoneerd. Naast het bezichtigen van de schilderijen, zijn ze dus ook te koop. ‘’Ik ben erelid van de Heemkundekring’’, vertelt Van de Watering. ‘’Dit lijkt me een mooie manier om de club te steunen.’’ Ook geeft de kunstenaar dat weekend twee workshops schildertechnieken.

Komende zaterdag wordt de expositie geopend door Arjan van der Weegen. Op zondag geeft Walter Krug een workshop voor kinderen. Tijdens de laatste dag is er een workshop miniatuurschilderen van Defie van der Tas.