Ossendrecht

Speciale Mary Roses geplant bij MFC De Drieschaar voor voormalig beheerster Marie-Rose

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat Marie-Rose de Moor plotseling overleed. Ze was 64 jaar. Marie-Rose beheerde al jaren multifunctioneel centrum (MFC) De Drieschaar. Omdat het gemis groot is, is er een herdenkingsplekje voor haar gemaakt bij het MFC. Vrijdagochtend plantte wethouder Jeffrey van Agtmaal (CDA) samen met nabestaanden en vrijwilligers, speciale rozen.

De rozen die zijn geplant hebben de naam Mary Rose. “Toepasselijk voor Marie-Rose”, vertelt van Agtmaal. “We kunnen wel zeggen dat zij een prominent inwoonster van onze gemeente was.” Toen een groepje buurtbewoners met het voorstel kwam om een speciaal perkje voor haar aan te leggen, was dat antwoord snel gegeven. “Natuurlijk wilden we daar als gemeente aan meewerken.”

Lavendel

In het perkje staan meerdere Mary-Rosestruiken. “En we planten er ook nog lavendel omheen.” Dat is om het perkje nóg mooier aan te kleden, maar is er nog een bijzondere reden. “Er lopen hier regelmatig vrouwen met panty’s voorbij, de lavendel beschermt hun benen tegen de prikkende rozenstruiken.” In het midden staat een herdenkingsbordje voor de voormalig beheerster.

Van Agtmaal waardeert het initiatief vanuit de buurtbewoners. “Het is mooi dat ze zich daar zo voor inzetten.”

Lees ook: De Drieschaar in Ossendrecht weer open, na plotseling overlijden beheerster Lees ook: Enthousiaste en ondernemende beheerder(s) gezocht voor MFC De Drieschaar