Roosendaal

Sport- en cultuurkermis in Roosendaal maakt jong en oud stapje gezonder

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Voetbal, hockey, honkbal en boksen. Ruim vijfhonderd kinderen kwamen woensdag samen met hun ouders of opa en oma naar de sport- en cultuurkermis in het ATIK Stadion in Roosendaal. Meike van Wezel van Jongeren Op Gezond Gewicht Roosendaal hoopt, als initiatiefnemer van RSD Fitweek, met sportieve activiteiten bij te dragen aan een gezonde leefstijl voor alle doelgroepen.

Samen met tweeëntwintig sport- en cultuuraanbieders zet ze zich hier voor in. “Uiteindelijk willen we al deze doelgroepen verbinden, want gezondheid is belangrijk voor iedereen.”

Conditie en behendigheid

Opa Leo (72 jaar) uit Roosendaal heeft al veel activiteiten gedaan met zijn kleindochter Sophie van acht. Normaal gesproken werken ze aan hun conditie tijdens een gezamenlijk fietstochtje. In het stadion hebben de twee onder andere gekorfbald en aan hun behendigheid gewerkt. Maar van hockeyen krijgt het meisje geen genoeg: “Dat ga ik vanavond weer doen!”

Moeder Jessica (44) uit Roosendaal komt net met haar kinderen Nora en Milan (beide zeven) terug van het tennissen en volleyballen. “Dan blijven we gezond,” roept haar dochtertje vrolijk. Jessica vertelt dat ze het belangrijk vindt dat haar kinderen fit en vitaal blijven, terwijl haar zoontje zichtbaar naar het voetballen verlangt. “Sporten is gewoon heel leuk,” vindt hij.

Vitaal Roosendaal

Om naast Milan ook andere Roosendalers te enthousiasmeren om meer te bewegen, staat er vrijdag nog een Samen Bewegen Event bij Playdome op de planning. Hier kunnen kinderen, volwassenen en senioren onder andere bowlen, curlen en een yogales volgen. Daarnaast organiseert Sportservice Noord-Brabant nog een BeweegBingoBattle. “We hebben een volle kalender,” aldus Meike. Ook na deze Fitweek blijft ze zich inzetten voor een vitaal Roosendaal. “We hopen dat iedereen de rest van het jaar een stapje gezonder doet.”

Lees ook: JOGG Roosendaal wordt in maand tijd gezonder, met 10.000 stappen per dag