Bergen op Zoom

Squander Squad, De Baron en Blaas of Glory maken programma Op De T Festival compleet

Het Op De T Festival in 2019 (Foto: Gebouw-T)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het programma voor Op De T Festival in Bergen op Zoom is compleet. Optredens van Squander Squad, De Baron en Blaas of Glory maken het muziekfestijn af. Eerder is al bekend gemaakt dat 666 The Nightmare, Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen en Mindblow te zien zijn tijdens Op De T Festival. Het is de tiende keer dat Gebouw-T het gratis muziekfestival organiseert. Het jubileum moest al twee keer uitgesteld worden, maar op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, kan het feest beginnen.

De organisatie van Op De T Festival is blij dat ze de tiende editie eindelijk kunnen laten doorgaan. “Dit jaar is het echt zover. Het wordt een extra groot feest wat we samen vieren met alle bezoekers, artiesten en vrijwilligers.” Ze wil er ook deze keer een echt familiefestival van maken. “Met verschillende artiesten, foodtrucks, silent disco, activiteiten voor jongeren georganiseerd door WijZijn en Youth Goals en een leuke kinderhoek.”

Unieke Folk, Rock-Extravaganza en Heavy Metal-marsmuziek

Drie weken geleden maakte de organisatie de eerste drie acts al bekend: Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen, Mindblow en 666 The Nightmare. Zij krijgen versterking van Squander Squad, De Baron en Blaas of Glory. Squander Squad is een Brabantse folkband. Gebouw-T noemt hun stijl uniek. “Jarenlang hebben zij menig podium op stelten gezet met hun mix van (Ierse) folkrock, klezmer, balkan en country. Niets is hen te gek.”

De Baron brengt Nederlandstalige liedjes, maar dan wel Rock-Extravaganza. “Verhalen over reizen, heimwee en de baron vertolkt door gierend koper, blaffende drums en vlijmscherpe taal,” omschrijft Gebouw-T het repertoire van de band. En ten slotte Blaas of Glory, een allesbehalve alledaagse blaaskapel. “Blaas of Glory is een Heavy Metal Marching Band. De groep van acht muzikanten marcheert al jaren over verschillende festivals in heel Europa.”

Op De T Festival zoekt nog extra vrijwilligers

Op De T Festival kan nog wel wat vrijwilligers gebruiken om het gratis muziekfeest te laten slagen. De organisatie zoekt nog mensen die achter de bar willen werken. Dat kan tijdens het festival of tijdens de afterparty. Ook zijn er nog mensen nodig om te helpen in de kinderhoek. Daar kunnen bezoekers oud-Hollandse spellen spelen die in het teken staan van tien jaar Op De T Festival. En tenslotte zoekt de organisatie ook nog mensen die willen helpen bij het op- en afbouwen.

Op de T Festival is gratis te bezoeken. Het feest is op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom. Het festival begint om 12.00 uur. Ook de afterparty is gratis. Die begint om 20.00 uur in poppodium Gebouw-T aan het Wilhelminaveld 96 in Bergen op Zoom.

Lees ook: Tim Knol en horrorband 666 The Nightmare tijdens tiende Op De T Festival