Wouw

Streep door Wouws Wieler Weekend, coronaversoeplingen komen te laat

Maarten Elst Maarten Elst

In navolging van de Hel van de Pin gaat ook het Wouws Wieler Weekend niet door. Net als in Wouwse Plantage komen de coronaversoepelingen niet op tijd om het evenement door te laten gaan. Normaliter zou het Wouws Wieler Weekend op 28 en 29 augustus plaatsvinden. Na gesprekken met de gemeente en de veiligheidsregio bleek het toch verstandiger om de pijlen te richten op de editie van 2022.

Enig gezond optimisme was aanwezig bij de organisatie van het Wouws Wieler Weekend. Nadat de organisatie van Hel van de Pin uit buurdorp Wouwse Plantage aankondigde klaar te zijn voor een editie begin augustus leek ook Wouw zich op te maken voor twee dagen wielrennen. Gisteren viel het doek al voor de Hel van de Pin, ook de organisatie achter Wouws Wieler Weekend neemt nu ‘met pijn in het hart’ het besluit om af te gelasten.

Bijkomende maatregelen

“Door de versoepelingen na de COVID-pandemie leek aanvankelijk het wielergebeuren dit jaar weer doorgang te kunnen vinden en het comité stond te popelen”, laat het organiserende comité weten. “Uit een gesprek met de gemeente bleek echter dat er toch nog heel veel restricties zijn en dat er nog steeds de nodige extra maatregelen genomen moeten worden. Deze zouden dermate beperkend werken en onzekerheden opleveren dat het organiseren van het Wielerweekend in volle omvang haast onmogelijk is. Het comité benadrukt hierbij dat de gemeente zeer welwillend was, maar dat er niet voorbij kan worden gegaan aan de extra voorschriften en regels die nog steeds van kracht zijn, zoals de 1,5 meter afstand.”

Het organisatiecomité richt zich nu op de editie van 2022. Vooralsnog gaat dit door op zaterdag 27 en zondag 28 augustus.

Lees ook: Grote kans dat Wouws Wieler Weekend dit jaar wél doorgaat Lees ook: Tóch geen Hel van de Pin: “Volgend jaar drie keer zo hard feesten”