Zundert

Tara (19) maakt hobby horses: ‘Binnen een paar minuten zijn ze verkocht’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Tara Mauritsz (19) uit Zundert is helemaal weg van auto’s en ze heeft een aantal slangen als huisdier. Hobby horses maken is dan niet iets wat je direct van deze stoere dame zou verwachten. Toch heeft ze op jonge leeftijd al een succesvol bedrijf op haar naam staan. Onder de naam Ovega Stable Creations verkoopt ze haar zelfgemaakte hobby horses over de hele wereld.

Zo’n vijf jaar is Tara al bezig met het maken van hobby horses. “Ik ben altijd al wel creatief bezig geweest en wilde altijd al mijn eigen dingen zelf maken”, begint ze. Op social media zag Tara het hobby horsing voorbijkomen. “Ik zag dat ze verkocht werden voor best wel wat geld. Dus ik dacht, waarom zou ik het ook niet eens proberen om te maken?”

Voordat Tara professioneel hobby horse-maakster werd, was ze tandtechnieker. Maar toen ze achttien werd, besloot ze daarmee te stoppen. “Dat was uiteindelijk niet zo mijn passie.” Ze besluit zich volledig te richten op de hobby horses. “Eerst deed ik het in mijn vrije uurtjes, maar uiteindelijk heb ik besloten om mijn eigen bedrijf te starten.”

Ik ben zelf geen paardenmeisje en ook niet opgegroeid tussen de paarden.

Het was wel even wennen voor Tara. “In het begin moest ik er eerlijk gezegd wel om lachen. Hobby Horses zie je niet iedere dag. En ik ben zelf geen paardenmeisje en ook niet opgegroeid tussen de paarden.”

Dat Tara nu een goedlopend bedrijf heeft, had ze zelf niet verwacht. “Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk ging het toch erg goed lopen. Veel beter dan verwacht.” De vader en stiefmoeder van Tara zijn ook zelfstandig ondernemer en van hen krijgt ze regelmatig hulp en tips. “Als ik vragen heb kan ik altijd bij ze terecht. Dat is erg fijn.”

Ik verzend zelfs paardjes naar Dubai.

Naast hobby horses verkoopt Tara ook accessoires, zoals halsters en zweepjes. Ze verkoopt ook alle materialen die je nodig hebt om eventueel zelf een paardje te maken.

Haar paarden en accessoires stuurt ze naar plekken over de hele wereld. “Ik hou een kaartje bij van alle plaatsten waar ik bestellingen naar verzend.” Vooral uit Tsjechië en Polen komen veel bestellingen binnen. “Ik heb echt geen idee waarom dit zo is”, lacht ze. “Ik verzend zelfs paardjes naar Dubai. Dat vind ik wel erg gaaf.”

Meestal zijn ze echt binnen een paar minuten verkocht.

Op zolder aangekomen tussen alle verkoopmaterialen liggen pakketjes klaar om verstuurd te worden. “Ik denk dat dit er een stuk of dertig zijn.” Dat zijn bestellingen van iets meer dan een weekend. Op basis van een hele week heeft ze vaak zo’n vijftig tot zestig bestellingen.

Als Tara een paardje bijna af heeft post ze dit op haar Instagrampagina. Hier kunnen de kopers, vooral kinderen, dan alvast de hobby horses zien. “Dan kunnen kinderen alvast aan hun ouders vragen of ze die mogen.” Als de hobby horse eenmaal online staat duurt het niet lang voor hij ingepakt en wel op de post gaat. “Meestal zijn ze echt binnen een paar minuten verkocht.” Dat kinderen met producten van Tara spelen vindt ze supertof. “Dat is wel waar je het voor doet.”

Lees ook: Eerste Hobby Horse evenement in Bergen op Zoom een groot succes