Ossendrecht

Technolia laat Ossendrecht op zijn grondvesten trillen

Foto: The Bridge Man

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Op zaterdag 18 maart zal café De Snor in Ossendrecht naar verwachting op zijn grondvesten trillen. Daar zal namelijk het techno feest Technolia plaatsvinden, georganiseerd door Pascal Brugman en Catestar Events. Brugman, die zelf zal optreden als dj The Bridge Man, kijkt positief vooruit op het aanstaande feest.

Technolia is vlak voor coronatijd opgezet. Het eerste evenement had een tijd geleden in Breda moeten plaatsvinden, maar dit kon vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Nu krijgen zowel de organisatoren als het publiek een tweede kans, dit keer in Ossendrecht. Geheel onverwacht was dit niet. “Ik heb de mensen van De Snor wat diensten verleend. Daarom mogen we daar nu dit feest houden”, legt Brugman uit. “We willen Ossendrecht hiermee op de kaart zetten.”

Geen eentonige bassmuziek

Brugman ziet in dat het muziekgenre EDM (elektronische dansmuziek) een grote aanhang heeft in Nederland. Hij ziet wel dat mensen vaak vooringenomen ideeën hebben over onder andere techno muziek. “Er zijn veel vooroordelen. Mensen denken dat het alleen heel harde muziek is, maar er zijn veel subcategorieën”, vertelt de DJ.

De house/EDM scene wordt volgens de organisator wel eens als ‘eentonige bassmuziek’ beschreven. Zelf ziet hij er veel meer in. Dat merkt hij ook langzaam bij zijn publiek. “Mensen worden er nieuwsgierig naar.”

Toegankelijk voor iedereen

De entreeprijs voor Technolia ligt laag in vergelijking met andere, grootschaligere techno feesten. Waar -afhankelijk van de line-up en grootte – je normaliter tussen de 20 en 80 euro kan neerleggen voor techno feesten/festivals, kost het entree van Technolia maar 5 euro. “We hanteren een laag instapbudget. Wij willen het feest voor iedereen toegankelijk houden”, zegt Brugman.

Planning

The Bridge Man is niet van plan om nieuwe shows al ver vooruit te plannen, al ziet de organisator het wel zitten om vaker events als deze te organiseren in de omgeving. Daarnaast liggen er volgens Brugman nog grotere plannen op tafel voor volgend jaar. “Wij willen dan een 90’s party organiseren, maar dan wel met grote namen uit die tijd. We hebben hier wel voorbereidingstijd voor nodig.”

Technolia vindt op zaterdag 18 maart plaats in café De Snor in Ossendrecht (Zuster Marie Adolphinestraat 3) van 18:00 tot 02:00 uur. Voor meer informatie kan hun facebookevenement geraadpleegd worden.

Lees ook: Ossendrecht haalt alles uit de kast voor doorkomst Roparun Lees ook: Ossendrecht maakt zich op voor grootse jaarmarkt