Halsteren

The Most Wonderful Time Of The Year komt er weer aan bij Intratuin

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

It’s The Most Wonderful Time Of The Year! Dat zingt Andy Williams (1927-2012) in het bekende kerstliedje. Het liedje is Kim van Vugt op het lijf geschreven. Voor haar en haar collega’s bij Intratuin Halsteren is de kerstperiode nu al begonnen! Ze zijn in het tuincentrum al in de weer met kerstballen, kerstbomen en winterse miniatuurhuisjes. Het is alle hens aan dek, want over een paar weken moeten alle producten netjes in het tuincentrum hangen voor de opening van de kerstshow.

Van Vugt vindt er weinig vreemds meer aan om in tropische temperaturen de kerstboom te versieren. “Gisteren stond ik nog in m’n korte broek hier te werken. Ik vind het wel iets hebben met je korte broek de kerstspullen aanvullen”, zegt ze met een brede lach op haar gezicht.

Her en der staan Intratuin-medewerkers tussen stapels dozen. “We krijgen de spullen zo binnen”, zegt ze terwijl ze een kerstboomornament uit een doos haalt. “Dat moet allemaal uitgepakt worden. Ook al die kleine kleine ornamentjes zijn allemaal apart verpakt.”

Kerstdorpen

Een stukje verderop staat haar collega Matthijs de Groot. Normaal verkoopt hij planten, nu pakt hij kersttreinen uit. “We zijn hier weer de kestdorpen helemaal aan het opbouwen”, zegt hij terwijl hij naar de kleine huisjes wijst. De landschappen met kleine treintjes, huisjes, autootjes en figuurtjes trekken ieder jaar enorme aantallen mensen naar het Halsterse tuincentrum. Omdat die bezoekers ieder jaar weer wat anders willen zien, wordt er flink uitgepakt. Zo staat er een oldtimer-tractor in de winkel en is er een dorp dat met een druk op de knop volledig op z’n kop gaat!

Wonderful store

Volgens Gerrie Veraart, die zich bij Intratuin bezig houdt met de marketing, is het bewegende dorp slechts één van de vele manieren waarop het thema te zien is. “Kerst komt bij ons tot leven”, zo luidt het thema. “Dat zie je al in de entree, en loopt als een rode draad door de hele winkel.” De winkel wordt momenteel uitgebreid met een afdeling die de Wonderful Store heet. Op deze afdeling zijn allerlei Disney en Marvel producten te koop. De opening van deze afdeling is op 21 en 22 oktober. De Kerstshow moet drie weken daarvoor al gereed zijn.