Bergen op Zoom

The MusiCompany schrapt All Shook Up en brengt alternatieve voorstelling

Groepsfoto van musicalvereniging The MusiCompany uit Bergen op Zoom

Foto © Ben Broek

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De komische musical All Shook Up van The MusiCompany uit Bergen op Zoom gaat opnieuw niet door. De musicalvereniging had de voorstelling al een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. In november zou The MusiCompany alsnog All Shook Up op de planken brengen. Maar de vereniging kiest er voor de voorstelling alsnog te schrappen, omdat er nog steeds veel onzekerheid is over de coronamaatregelen. The MusiCompany gaat wél een andere voorstelling maken. Dat wordt een voorstelling die ze in elk geval coronaproof kunnen opvoeren.

The MusiCompany weet nog niet of ze All Shook Up later nog zal spelen. Voorzitter Jan Berends vindt het jammer dat de voorstelling opnieuw niet door kan gaan. Maar hij ziet geen andere keus. “Helaas zijn er nog steeds te veel risicofactoren om eind dit jaar in de Maagd te staan. Het zal nog wel even duren voordat we weer fysiek kunnen repeteren, waardoor we niet op tijd klaar zullen zijn,” legt hij uit. “Daarbij ziet het er niet naar uit dat we in november weer volle zalen mogen hebben. De komende periode bekijken we dus óf en zo ja wanneer we All shook Up willen brengen.”

Samen online oefenen is lastig

De leden van The MusiCompany komen normaal gesproken elke week bij elkaar om te repeteren. Dat is ondertussen al weer vele maanden geleden. Maar sinds kort zijn de repetities van The MusiCompany weer begonnen. Al doen ze dat natuurlijk wel op afstand, via internet. “Samen zingen, dansen en spelen is lastig online, maar daar gaan we creatief mee om,” legt regisseur Jan Dua uit. “We vinden het belangrijk voor de binding van de club en de ontspanning dat de donderdagavond terug een TMC-avond wordt.”

Coronaproof repeteren is een flinke uitdaging. Toch willen ze in november in elk geval íets op de planken brengen. “We streven ernaar om in november een alternatieve ‘coronaproof’ voorstelling te brengen, zodat we toch een leuke uitdaging in het vooruitzicht hebben,” vertelt Dua. Die alternatieve voorstelling staat gepland voor 5, 6 en 7 november. Het is nog niet duidelijk waar dat optreden zal zijn. Dat maakt de vereniging later nog bekend.