Halsteren

Toch maar drie windmolens in Auvergnepolder Halsteren

© Pixabay

Redactie Redactie

Er komen aan de Bandijk in de Auvergnepolder bij Halsteren drie windmolens en geen vier. Bovendien worden ze geen 230 meter hoog, maar 180. Dat heeft wethouder Andrew Harijgens gezegd. En met deze aanpassingen kan de gemeente Bergen op Zoom alsnog de benodigde vijftien megawatt windenergie opwekken. 

Innogy is al een tijdje van plan om de bestaande acht windmolens in de Auvergnepolder op te schalen. Het plan om deze te vervangen voor vier megamolens stuitte op veel bezwaren, vooral van buurgemeente Tholen. Met name de hoogte is een probleem. Het bedrijf verwacht nu geen klachten meer. Wethouder Andrew Harijgens idem dito. “Ik neem nog contact op met Tholen, maar ik neem aan dat ze hier geen problemen mee hebben. Zij zagen vooral een probleem in de hoogte.”

15 megawatt

Het vervangen van de windturbines is belangrijk, vanwege een regionale afspraak die Bergen op Zoom heeft. Daarin staat dat in 2020 de gemeente 15 megawatt aan windenergie moet leveren. De provincie houdt in de gaten of die afspraak wordt nageleefd. Als het plan van Innogy wordt doorgezet, lijkt dat te gaan lukken.