Bergen op Zoom

Ton Linssen stopt als raadslid en kiest voor gezondheid ‘na zeer bewogen en emotioneel jaar’

Ton Linssen

Han Verbeem Han Verbeem

Ton Linssen stopt in de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Per 30 september treedt hij om gezondheidsredenen terug en zal Louis Wijten zijn raadszetel overnemen, zo schrijft hij in zijn ontslagbrief aan burgemeester Frank Petter. Linssen was 36 jaar actief in de Bergse raadspolitiek, eerst als burgerlid van de BSD en sinds 1990 als raadslid met zijn eigen partij Lijst Linssen. In deze periode is hij 11 jaar wethouder geweest.

Na een ‘zeer bewogen en zeer emotioneel’ jaar constateert Linssen dat het voor hem tijd is op te stappen. Na de tegenslag door corona en medische problemen binnen zijn gezin, kwam het kort na de gemeenteraadsverkiezingen tot een breuk met Lijst Linssen-raadsleden Sander Siebelink en Meino Dam. Deze gingen, inmiddels herkozen, met hun zetels aan de haal. Uiteindelijk bleef Linssen als éénmansfractie over in de Bergse raad. Lijst linssen had vóór de verkiezingen van 14 maart nog vier zetels.

Hartproblemen

Het verkiezingsverlies en de afsplitsing van de raadsleden hebben Linssen “getroffen als een mokerslag”, schrijft hij de burgemeester. “Hun afsplitsing voelde zo onrechtvaardig, heeft me zo diep geraakt, gaf zoveel spanning, dat mijn toen al broze gezondheid verder onder druk kwam te staan.” Het leidde tot hartklachten en uiteindelijk tot twee tia’s,”als gevolg van een opeenstapeling van stress, verdriet en verbittering.”

Nieuwe ploeg 2026

Aanvankelijk hoopte Linssen op een herstel maar dat pakte anders uit: “Ik ben ik eerder gevallen om daarna toch weer opstaan. Ook nu dacht ik, daar kom ik wel overheen, daar kom ik snel weer bovenop. Maar dat mag ditmaal helaas niet zo zijn. Het kost mij veel meer tijd dan me lief is.” Ton Linssen blijft wel actief als voorzitter van de Vereniging Lijst Linssen en werkt de komende periode aan “een totaal nieuwe ploeg die in 2026 aan de verkiezingen zal meedoen.”

Lees ook: Scheuring bij Lijst Linssen: klaar met partijleider