Halsteren

Trekkertrekliefhebbers komen weer aan hun trekken: tractorpulling Halsteren gaat door

Tractorpulling Halsteren - © Dictus Hoeksma

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

De tractoren kunnen in het weekend van 11 en 12 september weer uit de schuur gehaald worden. Dan vindt de trekkertrek in Halsteren namelijk plaats, volgens een coronaplan.

“We zijn ervan overtuigd dat we met wat aanpassingen een mooi evenement neer kunnen zetten,” aldus de Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie (NTTO) en Katholieke Plattelands Jongeren Halsteren (KPJ)

Coronaplan

“Tractorpulling is een sport, met een hele competitie erachter. Dat willen wij in leven houden”, vertelt KPJ-voorzitter Camiel Karremans. “Er was veel onzekerheid, want we moesten de regels en voorwaarden van de overheid afwachten.” Na de persconferentie van afgelopen vrijdag heeft de organisatie direct actie ondernomen. “We hanteren de regels die het RIVM heeft opgesteld.”

Tekst gaat verder onder Facebookbericht.

Zo heeft de KPJ een coronaplan ingediend bij de gemeente, dat volgens Karremans al voor 99 procent is goedgekeurd. “We hebben bepaalde looproutes vastgelegd, er gelden hygiëneregels en er is een registratieverplichting voor het maximum aantal bezoekers.” Ook is de KPJ van plan te gaan werken met Testen voor Toegang en de Corona Check-app. “Bezoekers moeten een negatieve uitslag, herstelbewijs of vaccinatiebewijs kunnen tonen.”

Volledig buiten

Zaterdagavond treedt de band Fragment op in de feesttent. Deze is aan alle kanten open voor ventilatie. “Het evenement is volledig buiten, dus dat is voordelig.” Duimen dus dat het niet gaat regenen. In 2019 werd de tractorpulling namelijk afgelast, vanwege het slechte weer. Om er voor te zorgen dat de baan droog blijft, zal er voorafgaand aan de wedstrijd plastic overheen gelegd worden. “Maar het weer moet stabiel zijn, anders cancelen we het weekend alsnog.”

Spektakel op de baan

Wie ondanks de getroffen coronamaatregelen een bezoekje aan de trekkertrek toch te riskant vindt, hoeft het spektakel op de baan niet te missen. De NTTO verzorgt namelijk een gratis livestream van de wedstrijd. “We zijn ervan overtuigd, net als de gemeente Halsteren, dat we met wat aanpassingen een mooi evenement neer kunnen zetten aan de Tholenseweg.”

Lees ook: Tractorpulling KPJ Halsteren gaat niet door