Roosendaal

Unieke ontmoeting in de Kwakkelkooi en de uitreiking van de 50e Gouden Bolhoed

Priens Markus I, Gouden Bolhoed-winnaar Richard Nagtzaam en Prins Wannes III | Foto: Leo de Jaeger.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De uitreiking van de vijftigste Gouden Bolhoed in de Kwakkelkooi (Theater De Kring) in Roosendaal was maandagavond in alle opzichten bijzonder. De Bergse Prins Wannes III kwam namelijk op bezoek in Tullepetaonestad, speciaal voor de uitreiking van de Gouden Bolhoed. De bijzondere prijs ging dit jaar naar de ‘eigen’ spreekstalmeester van IQ Aarmoei-nieke en ex-Priens: Richard Nagtzaam.

Ieder jaar wordt er een Gouden Bolhoed uitgereikt door IQ Aarmoei-nieke aan iemand die veel betekent voor het Roosendaalse Carnaval en IQ Aarmoei-nieke. En dit jaar was het dus de eer aan spreekstalmeester Richard Nagtzaam. “Ik moet er nog even aan wennen”, reageerde Richard op de felicitaties van Paul en Kitty Joachems in de Tullepetaonse Podcast. Richard is sinds 2014 spreekstalmeester.

Lees ook: Paul en Kitty maken de Tullepetaonse Podcast: ‘Zo leuk om te doen’

IQ Aarmoei-nieke vindt dat Richard de Gouden Bolhoed verdient, omdat hij zijn werk als spreekstalmeester ‘zo goed uitvoert’. Maar toch had Richard het zelf niet verwacht. “Er zijn zoveel anderen die nauw betrokken zijn met IQ, en zo bijzonder vind ik het niet wat ik voor ze doe. Maar ik voel me zeker nauw verbonden met ze!”

Bijzonder bezoek

Naast de grote verrassing van de Bolhoed-uitreiking, gebeurde er nog iets heel bijzonders die maandagavond. De Bergse Prins, Wannes III, was samen met zijn gevolg namelijk ook in de Kwakkelkooi aanwezig! Zij ontmoetten daar de Roosendaalse Priens Markus I, nar Doremi en Sjampetter Rinus.

Een bijzondere ontmoeting dus, omdat er een bekende rivaliteit tussen de twee steden heerst tijdens Carnaval/Vastenavend. Vorige week sloegen de twee burgemeesters van de gemeenten de handen al ineen, door samen een carnavalskraker te maken.

Lees ook: Voor wie is de 50e Gouden Bolhoed? IQ Aarmoei-nieke onthult het maandagavond