Ossendrecht

Van den Broek wint Ronde van Ossendrecht, Van Empel houdt leiding klassement

Ronde van Ossendrecht (foto: Remco Weterings Fotografie)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Frank van den Broek heeft zondag de Ronde van Ossendrecht gewonnen. Hij wist Wessel Mouris en Stef Krul achter zich te houden. De Ronde van Ossendrecht is één van de ritten in de Brabantse Wal Wielerevents. In het totaalklassement staat Etiënne van Empel nog steeds op de eerste plaats. Bij de vrouwen ging de winst naar Europees Kampioen Lorena Wiebes. En bij de nieuwelingen kwam Anco Ballif als eerste over de finish.

De Ronde van Ossendrecht was zondag een stuk spannender dan de rit van vorige week. Want in Putte was er een handvol renners bij de elite-beloften, in Ossendrecht waren er meer dan 60 renners ingeschreven. Vorige week lukte het Etiënne van Empel om de eerste plek te pakken in het klassement van de Brabantse Wal Wielerevents.

“Geduchte concurrentie van andere toprenners”

Maar volgens de organisatie moest hij in Ossendrecht flink aan het werk. “Etiënne van Empel wist ondanks geduchte concurrentie van andere toprenners aan de leiding te blijven in het algemeen klassement.” Hij hield zijn plek, ook al lukte het hem niet om de Ronde van Ossendrecht te winnen. Die overwinning ging zondag naar Frank van den Broek. Van den Broek wist Wessel Mouris en Stef Krul achter zich te houden en reed als eerste over de finish.

Eerbetoon voor topwielrenster Lorena Wiebes

Bij de Ronde van Ossendrecht kwamen ook de vrouwen in actie. Maar voor de wedstrijd nam de organisatie van de Brabantse Wal Wielerevents eerst de tijd voor een huldiging. Lorena Wiebes werd geëerd, onder andere omdat ze in 2019 Europees Kampioen is geworden. Dit jaar won Wiebes ook enkele etappes in internationale rondes als de RideLonden Classic en de Tour de France Femmes.

Wiebes nam het in de Ronde van Ossendrecht op tegen andere toprensters als Celine van Houtum, Charlotte Kool en Jeanne Korevaar. Maar na 60 kilometer was opnieuw duidelijk waarom Wiebes gehuldigd werd: ze won de Ronde van Ossendrecht met ruime afstand. De nummers twee en drie waren Anneke Dijkstra en Anna van Wersch.

Tekst gaat verder onder de foto.

Lorena Wiebes wint Ronde van Ossendrecht (foto: Brabantse Wal Wielerevents)

Natuurlijk kwamen ook de nieuwelingen aan bod tijdens de Brabantse Wal Wielerevents. In de Ronde van Ossendrecht streden ze 40 kilometer lang om de beste plek. Het lukte Anco Ballif om als eerste over de streep te rijden. Hij werd gevolgd door Sjoerd Bijlsma. En de derde plaats was voor Renzo Moretti.

Volgende week is de beslissende wedstrijd in de Brabantse Wal Wielerevents. Dan gaat het parcours door Hoogerheide. De complete route vind je op de website van de Vrienden van de Koers.

Lees ook: Etienne van Empel pakt in Putte leiderspositie in Brabantse Wal Wielerevents