Roosendaal

Verbouwing winkelcentrum Tolberg bijna klaar, nu openbare ruimte aangepakt

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De grote verbouwing van winkelcentrum Tolberg in Roosendaal is bijna klaar. De gemeente gaat daarom eind maart beginnen met het opknappen van de buitenruimte. De openbare ruimte rond het winkelcentrum krijgt een nieuwe inrichting. Er komen bijvoorbeeld extra parkeerplaatsen aan de noord- en zuidkant. Het fietspad en het voetpad zijn al omgelegd. En een paar gezonde, volwassen bomen zijn al herplant.

Het voorplein van winkelcentrum Tolberg wordt anders ingericht. Het plan is gemaakt in overleg met omwonenden en ondernemers. Zij hebben tijdens een informatieavond hun tips en wensen doorgegeven. Op 20 maart is er opnieuw een bijeenkomst, maar dan om door te geven wanneer bepaalde werkzaamheden uitgevoerd worden. Aan het plan zelf wordt niets meer veranderd. “Het plan is definitief, de aannemer start 27 maart met de werkzaamheden,” laat de gemeente Roosendaal weten.

Ook plannen voor opknappen van westkant

Het werk van de aannemer duurt ongeveer tot in juli. Daarna moeten nog wel nieuwe bomen en struiken worden geplant. Maar de zomer is daar geen goede tijd voor. Dus dat staat op de planning voor oktober-november. Het lukt de gemeente Roosendaal ook om alles binnen het budget te doen. De hogere materiaalkosten hebben tot nu toe geen gevolgen voor winkelcentrum Tolberg.

Sterker nog, de gemeente kiest er voor om nog iets extra’s te doen. Ze wil ook de parkeerplaats aan de westkant van het winkelcentrum helemaal opknappen. Maar die plannen moeten nog worden uitgewerkt. Op de website van de gemeente vind je wel al alle details over de verbouwing van winkelcentrum Tolberg en de openbare ruimte er omheen.

Lees ook: Tolberg krijgt modern winkelcentrum, eerste paal de grond ingeslagen Lees ook: Dit zijn de plannen voor winkelcentrum Tolberg