Roosendaal

Verdachte schietpartij Roosendaal en dodelijk ongeval A16 nog in ziekenhuis

Het ongeluk op de A16 (foto: Perry Roovers).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De enige overlevende verdachte van de schietpartij in Roosendaal en het dodelijk ongeval op de A16, ligt nog in het ziekenhuis. Vrijdag is door de rechter-commissaris bepaald dat de 19-jarige verdachte uit Drunen in voorarrest wordt genomen zodra hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen.

De man zat in de spookrijdende auto, die in de nacht van zondag op maandag een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A16 bij Prinsenbeek. Drie mensen en een hond kwamen hierbij om het leven, drie anderen raakten gewond. De inzittenden van het spookvoertuig waren mogelijk betrokken bij een schietpartij die zondagavond plaatsvond in Roosendaal.

Samen met twee anderen, die het ongeval niet hebben overleefd, wordt de man verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Roosendaal. Ook werd in de auto een vuurwapen gevonden, wat de man tevens verdacht maakt van het voorhanden hebben van een vuurwapen. Daarnaast verdenkt het OM de man van het mede veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval.

De Drunenaar ligt nog steeds in het ziekenhuis, en is nog niet aanspreekbaar. Zodra de man uit het ziekenhuis is ontslagen, zal hij door de politie in voorarrest worden genomen.

Lees ook: Spookrijders die dodelijk ongeluk veroorzaken op A16, mogelijk betrokken bij schietpartij Roosendaal Lees ook: Man beschoten op straat in Roosendaal