Halsteren

Verdachten overval Halsterse juwelier aangehouden

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Woensdagmiddag 12 juli overvielen drie daders een juwelier aan de Dorpsstraat in Halsteren. Gewapend met geweren en een bijl stapten zij de winkel binnen. Er werden meerdere vitrines vernield en dat ging gepaard met grof geweld. Kort daarop werd hun vluchtauto gevonden. Inmiddels zijn er vier verdachten gearresteerd, waarvan een de chauffeur was.

Een uur na de overval werd de gestolen auto waarmee de overvallers ervandoor gingen aangetroffen in Lepelstraat. De politie ging ervan uit dat de verdachten daar in een andere wagen overstapten en deed op basis hiervan verder onderzoek.

Inval woonwagenkamp

Nog dezelfde avond zijn vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies deed met flink wat eenheden een inval op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk op Tholen. De opgepakte verdachten zijn een 24-jarige Rotterdammer, een 25-jarige man uit Wolphaartsdijk, een 20-jarige man uit Klundert en een 23-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is. Zie zijn vastgezet voor nader onderzoek.