Halsteren

Verkeers-aso door het lint, dreigt zelfs met de dood

Stockfoto: Pixabay / Ichigo121212

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Een 27-jarige man uit Sint Maartensdijk is vrijdagavond opgepakt door de politie, nadat hij tijdens een zelf veroorzaakte verkeersruzie helemaal los ging. Het slachtoffer, een man uit Huijbergen, werd zelfs met de dood bedreigd.

De aanleiding van het woedeaanval vond rond half negen plaats op de Eendrachtweg in Halsteren. Daar werd de automobilist uit Huijbergen door een inhaalmanoeuvre van de man uit Sint Maartensdijk gedwongen om de berm in te rijden. Hij seinde daarna met zijn lichten om de tegenpartij duidelijk te maken dat dit gevaarlijk gedrag was. Dat was blijkbaar reden voor de wegmisbruiker om helemaal los te gaan.

Stalen pijp

Na de gevaarlijke inhaalmanoeuvre begon de man uit Sint Maartensdijk meermaals abrupt te remmen, waardoor botsingen maar net voorkomen konden worden. Dat was blijkbaar nog niet voldoende want kort daarop stopte hij, en stapte uit om met een stalen pijp te auto van de man achter hem te gaan bewerken. Hij bedreigde de inzittende tevens met de dood en reed daarna weg. De politie werd ingeseind en die heeft de woesteling, die inmiddels thuis was, opgehaald en vastgezet voor verhoor.