Halsteren

Vier verdachten Halsterse roofoverval langer vast voor psychiatrisch onderzoek

Foto: Christian Traets Fotografie.

Han Verbeem Han Verbeem

De vier verdachten van een gewelddadige roofoverval op de Halsterse juwelierszaak Ooms blijven langer vastzitten en krijgen mogelijk een uitgebreid psychologisch onderzoek, zo heeft de rechtbank in Breda woensdag besloten.

Het Openbaar Ministerie had om verlenging van het voorarrest gevraagd en wil het viertal nu onderzoeken vanwege hun lange geschiedenis met geweldsvoorvallen. Het gaat om een 20-jarige man uit Klundert, een 25-jarige man uit Wolphaartsdijk, een 24-jarige Rotterdammer en een 23-jarige man zonder woon- of verblijfplaats.

Bijl

Zij zouden op 12 juli rond 14.00 uur met grof geweld de juwelierszaak hebben overvallen. Daarbij schoten ze met vuurwapens en vernielden met een bijl de vitrines. Met de buitgemaakte sierraden gingen ze er in een gestolen vluchtauto vandoor. Bij de overval raakte niemand lichamelijk gewond.

Aanhouding

Na een uitgebreide zoekactie zijn de vier verdachten de volgende dag door een arrestatieteam aangehouden op een woonwagenkamp in Tholen. Sindsdien zit het viertal vast.

Lees ook: Klopjacht op gewapende overvallers van juwelier in Halsteren