Ossendrecht

Vijfde verdachte aangehouden voor dumping drugsafval Ossendrecht

Handboeien, wapenstok en portofoon op motorkap van politiewagen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft een man van 47 uit de gemeente Woensdrecht opgepakt voor de grote dumping van drugsafval in Ossendrecht. Hij is de vijfde verdachte die gearresteerd is in deze zaak. Het afval werd vorig jaar op 13 september gedumpt op de Heereweg in Ossendrecht. De giftige stoffen waren erg schadelijk voor de natuur. De eigenaar van het terrein, stichting Natuurmonumenten, was tienduizenden euro’s kwijt om de grond weer schoon te maken.

Eerder zijn er al vier anderen gearresteerd. De politie kwam hen op het spoor na een uitzending van Bureau Brabant, een tv-programma van Omroep Brabant. Twee van die arrestaties waren in de gemeente Tholen. De politie heeft daar op 19 juli een vrouw van 55 en een man van 64 opgepakt. Via hen kwam de vijfde verdachte in beeld.

Uit welk dorp in de gemeente Woensdrecht de 47-jarige man komt, heeft de politie niet bekend gemaakt. Het is ook nog niet duidelijk wat zijn rol zou zijn geweest. De verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.

Lees ook: Drugsdumping Ossendrecht leidt naar cocaïnewasserij Lees ook: Tweede verdachte aangehouden voor drugsdumping, zaak mogelijk opgelost Lees ook: Verdachte van in Ossendrecht gedumpt drugsafval opgepakt