Roosendaal

VLP vraagt opnieuw om cameratoezicht voor Passerelle in Roosendaal

De Passerelle in Roosendaal is regelmatig doelwit van vandalisme © Archief ZuidWest Update

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Vrije Liberale Partij, de VLP, in Roosendaal heeft opnieuw vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over het vandalisme aan de Passerelle. De Passerelle is een brug over het spoor tussen de Stationsstraat en het parkeerterrein van het Herstaco-stadion. De brugpanelen van veiligheidsglas worden vaak kapot geslagen en er is overlast van wildplassers en drugsgebruikers.

De VLP stelde in juli al vragen over de kosten die de gemeente steeds moet maken om het veiligheidsglas te vervangen. En over het gebrek aan toezicht op de Passerelle. Er is weinig sociale controle, omdat de brug vrij weinig wordt gebruikt en ‘s avonds is het er nogal donker.

Camera’s

Het leek VLP een goede oplossing camera’s op de brug te plaatsen om vandalisme te voorkomen. Burgemeester en wethouders hadden deze zomer beloofd te onderzoeken of er cameratoezicht zou kunnen komen.

De VLP wil weten of burgemeester en wethouders al kunnen vertellen of er inderdaad camera’s komen op de Passerelle. En zo ja, wanneer ze dan worden geplaatst. Ook vraagt de VLP of de gemeente voldoende onderzoek doet naar de daders om de reparatiekosten terug te kunnen halen. En hoe veel de reparaties aan de Passerelle tot nu toe al hebben gekost.