Halsteren

Vogelenzang officieel heropend na grootschalige opknapbeurt

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Jarenlang werd er gesloopt en gebouwd rondom het plein Vogelenzang in Halsteren. Nu is de opknapbeurt van het gebied dan echt achter de rug. Woensdagmiddag kwamen onder meer ontwikkelaars en bewoners bijeen om te vieren dat het levendige dorpshart van Halsteren af is.

Er is enorm veel gebeurd in het gebied Vogelenzang, zegt Joab Ventevogel van Stadlander. “We hebben diverse projecten gerealiseerd. Renovaties, sloop, nieuwbouw en het complete plein is zelfs aangepakt samen met de gemeente en andere stakeholders. Kortom een hele grote gebiedsontwikkeling.”

Buurtbewoners waren wegens de afronding van die ontwikkeling door Stadlander, gemeente Bergen op Zoom en Bouwgroep Schrijver uitgenodigd voor de officiële opening in een feesttent op plein Vogelenzang.

Een aanwinst voor Halsteren

Eén van de veelal oudere buurtbewoners die aanwezig is op deze middag is Paul Figee die in de Laurent Rampartstraat woont. “We wonen hier al 33 jaar en de afgelopen jaren hebben we de sloop en opbouw van dichtbij meegemaakt. We vinden het een hele vooruitgang. De ruimte spreekt me aan. Vroeger was het allemaal veel krapper, nu kun je hier van alles organiseren”, zegt hij. Wethouder Joey van Aken noemt het een aanwinst voor Halsteren.

Volgens Joab Ventevogel van Stadlander liep de leefbaarheid in het gebied terug en is er daarom flink geïnvesteerd in het hart van Halsteren. Er zijn daarbij meer woningen teruggekomen, dan er gesloopt zijn. “We hopen dat Halsteren weer helemaal opbloeit.”

Mooi sluitstuk van het plan

Landré Schrijver en Peter Ventevogel van bouwbedrijf Schrijver valt de vele blijde gezichten op. “Er is heel veel werk gestoken door Stadlander in het geheel van het gebied te ontwikkelen en dat dat merk je en dat zie je aan de mensen hier”, zegt Peter Ventevogel. “Ik ben trots op een mooi sluitstuk van dit plan”, besluit Joab Ventevogel van Stadlander.