Zundert

Vogelrevalidatiecentrum Zundert organiseert open dag: ‘Kijkje achter de schermen’

Deze Oehoe is één van de vogels die verblijft in de opvang (foto: Vogelrevalidatiecentrum Zundert)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Uilen, ooievaars en roofvogels. Vogelrevalidatiecentrum Zundert vangt alle soorten en maten hulpbehoevende vogels op. Dag in dag uit zijn de medewerkers bezig met de verzorging van vogels – en andere dieren – die tijdelijk niet meer in het wild kunnen leven door letsel of ziekte. Tijdens hun open dag op zondag 1 oktober, laten ze graag zien wat er zoal in het opvangcentrum gebeurt.

Jaarlijk worden er duizenden vogels en andere zoogdieren zoals vleermuizen, konijntjes en eekhoorns, opgevangen, verzorgd en weer vrijgelaten in de natuur door de medewerkers van het Vogelrevalidatiecentrum. Denk bijvoorbeeld aan aan uit het nest gevallen jonge vogeltjes. Of aan een grote Oehoe die in het prikkeldraad is beland.

De voorbereidingen voor de open dag zijn in volle gang. “Onze vrijwilligers zijn druk bezig met het maken van vogeltaarten”, schrijft de organisatie. “De taarten bestaan uit allerlei ingrediënten waar (tuin)vogels zeker geen nee tegen zeggen.” Het geld dat verdiend wordt aan de taarten gaat gaat naar de opgevangen dieren.

Er zijn al heel wat vogeltaarten gemaakt (foto: Vogelrevalidatiecentrum Zundert)

Naast de verkoop van vogeltaarten is er ook de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Er zijn kinderactiviteiten en er worden nestkastjes en wintervoeding voor vogels verkocht. “Jullie zijn van harte welkom tussen 10 uur ‘s ochtends en 17 uur ‘s middags!”, aldus de organisatie.

Lees ook: Jonge ooievaar sterft door bijna halve kilo elastieken in keel