Roosendaal

Voormalige school en gymzaal aan Flaviadonk worden gesloopt voor flexwoningen

Alwel maakt van voormalige scholen flexwoningen voor spoedzoekers | Foto: Google Maps

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Om veertig flexwoningen voor Alwel te bouwen, wordt er vanaf 14 november gestart met het slopen van een voormalige school en gymzaal aan de Flaviadonk in Roosendaal. Donderdag is er begonnen met kijken of de gebouwen herbruikbare materialen hebben, die gerecycled kunnen worden.

Er verschijnen dertig studio’s voor een- en tweepersoonshuishoudens en tien tweekamerwoningen voor kleinere of gebroken gezinnen op de locatie. Vergelijkbaar met de flexwoningen die aan de President Kennedylaan staan. Dat legde Alwel-ontwikkelaar Jurgen Arts vorig jaar al uit, in een impressie van het bestemmingsplan.

Spoedzoekers

“De gemiddelde wachttijd bij Klik voor wonen is acht jaar en niet iedereen heeft die tijd om te wachten”, vervolgt hij. De flexwoningen zijn daarom bedoeld voor spoedzoekers. Arts noemt jongeren die uit huis willen en mensen die in een echtscheiding zitten als voorbeeld.

Kant-en-klare woningen

Naar verwachting duren de sloopwerkzaamheden en bouwrijp maken van het terrein drie maanden. De plaatsing door Alwel neemt hooguit enkele dagen in beslag, aldus Arts. “De woningen komen kant-en-klaar aan, als een soort doosje.”

Lees ook: Bestemmingsplan wijzigen, scholen slopen en flexwoningen bouwen voor spoedzoekers