Putte

Voortbestaan hertenkamp Putte zekergesteld: vijf jaar subsidie voor dorpsplatform

Han Verbeem Han Verbeem

Het voortbestaan van het hertenkamp Putte is voorlopig zekergesteld: het Woensdrechtse college is akkoord gegaan met een subsidieverzoek van tienduizend euro van het dorpsplatform. Daarmee ia het dorpsplatform Putte financieel in staat het hertenkamp tot april 2028 te beheren.

Tot de wegbezuiniging in 2016 was het beheer van het kamp in handen van de gemeente Woensdrecht, daarna namen vrijwilligers en cliënten van Zorgboerderij De Leemberg uit Ossendrecht de verzorging van de dieren over. Inmiddels is De Leemberg verhuisd naar Woensdrecht en is het dorpsplatform sinds 2020 beheerder van het hertenkamp.

Aanvulling

“Het is goed dat het dorpsplatform Putte dit verzoek heeft ingediend”, stelt wethouder Thierry de Heer. “De verzorging van de herten verloopt al drie jaar naar tevredenheid en het is natuurlijk een mooie aanvulling voor het dorp.” In april 2028 beoordeelt het dan zittende college opnieuw de situatie met het dorpsplatform “en kijken we naar de toekomstmogelijkheden”, aldus De Heer. Het verleende subsidiebedrag komt uit de zogeheten ‘initiatievenpot’ die de gemeente heeft gereserveerd voor dorpsprojecten.

Lees ook: Dorpsplatform Putte gaat hertenkamp beheren