Bergen op Zoom

Vrouw gooit vol blik naar agenten die verdachte van diefstal willen arresteren

Handboeien, wapenstok en walkietalkie op motorkap van politiewagen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bij de arrestatie van een man die verdacht wordt van diefstal van een portemonnee, werden agenten bekogeld met een vol blik. Het conservenblik miste doel, maar het leverde de gooier wel een arrestatie op. Dit gebeurde in de Hooghuisstraat in Bergen op Zoom, in de nacht van zaterdag op zondag.

De diefstal van een portemonnee was al in juni. Maar de officier van justitie had de politie toestemming gegeven de man nu alsnog op te pakken. De verdachte is een man van 28 uit Bergen op Zoom. Hij verzette zich bij zijn arrestatie, maar rond 1.30 uur kregen de agenten hem onder controle. De Bergenaar zit in de cel en wordt verhoord over zijn rol bij de diefstal van een portemonnee.

Ook de vrouw die probeerde de politie tegen te houden, is gearresteerd. Het gaat om een vrouw van 36, die niet in Nederland staat ingeschreven. “Zij was het kennelijk niet eens met de aanhouding, want ze gooide een (vol) halve liter blik naar de agenten toe,” aldus de politie. “Dat miste hen op een haar na.” Bij haar arrestatie is ze gefouilleerd en toen vonden de agenten nog een boksbeugel. Dat is een verboden wapen. De vrouw is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.