Roosendaal

VVD Roosendaal wil cameratoezicht in fietstunneltjes na berovingen

Beveiligingscamera gemonteerd op een betonnen muur met daarboven een lichtbewolkte blauwe lucht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VVD in Roosendaal wil camera’s laten hangen in fietstunneltjes. De aanleiding is een paar overvallen op fietsers. Als eerste de gewelddadige straatroof op 11 juli bij het fietstunneltje aan de Bandeliersberg. Toen werd een tiener beroofd door meerdere daders en gewond achtergelaten. En volgens de VVD is er ook in het Visdonktunneltje een volwassen man van zijn fiets getrokken. De partij vraagt zich af hoe vaak dit soort overvallen voorkomen.

“Voor de VVD is dit onacceptabel gedrag,” schrijft raadslid Sanneke Vermeulen aan burgemeester en wethouders. De partij heeft met Roosendalers besproken of ze zich veilig voelen in fietstunneltjes. ” Zoals: de Fuis, Visdonktunnel, Kadetunnel, fietstunneltje Bandeliersberg, enz.” Het raadslid wil van de gemeente weten hoe vaak er onveilige situaties zijn in de Roosendaalse fietstunnels, bijvoorbeeld intimidaties of overvallen.

Je kunt in een fietstunnel niet uitwijken bij gevaar

Vermeulen put daarvoor ook uit haar eigen fietstochten: “Daarnaast ervaar ikzelf als inwoner ook een onveiligheidsgevoel in bepaalde fietstunneltjes, omdat er geen mogelijkheid is om uit te wijken als er onveilige situaties ontstaan. Daarbij komt dat fietstunneltjes een geliefde plek zijn om ‘te chillen’ voor mensen met verkeerde intenties.”

De VVD denkt dat cameratoezicht kan helpen. Niet alleen om inwoners het gevoel te geven dat het veiliger is. Maar ook omdat het daders zou afschrikken en er daardoor minder incidenten zullen zijn. De partij wil weten of burgemeester en wethouders het daar mee eens zijn. En zo ja, of ze dan ook zulke camera’s willen plaatsen in de fietstunnels.

Lees ook: Meerdere daders beroven en mishandelen een tiener en laten hem gewond achter