Roosendaal

Wat komt er na juli op plek AH in Roselaar? Roosendaalse Lijst wil snel opheldering

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het wordt hoog tijd dat duidelijk wordt welke winkel er op de plek komt van de Albert Heijn in winkelcentrum Roselaar in Roosendaal. Dat vindt de Roosendaalse Lijst. De partij kent een ondernemer die er een buurtsuper zou willen beginnen. Maar die kreeg te horen dat de eigenaar van de Roselaar al in overleg is met iemand anders. Volgens de Roosendaalse Lijst gaat de tijd dringen, want Albert Heijn gaat er eind juli weg.

De Roosendaalse Lijst zou het liefste weer een supermarkt willen in de Roselaar. “Anders is het voor omwonenden een probleem, die halen daar hun dagelijkse boodschappen,” legt raadslid Peter Raijmaekers uit. “Er is nog wel een Dirk, maar da’s veel verder weg.” Het hoeft wat hem betreft geen grote supermarkt te zijn, maar wel in het hartje van de stad. En er is ook al een ondernemer die dat graag wil regelen.

Buurtsuper wil wel, maar er is andere kandidaat

“Na eerdere raadsvragen kregen we contact met iemand die daar een soort buurtsuper wil doen. Dat is een serieuze kandidaat,” vervolgt Raijmaekers. “We hebben hem geadviseerd contact op te nemen met de eigenaar. Die zegt in overleg te zijn met een andere club. Dus we willen informatie: hoe staat het daar mee?”

Volgens het raadslid lopen die gesprekken al vier maanden. Hij wil van de gemeente Roosendaal horen of er concrete afspraken zijn. Daarom heeft hij schriftelijke vragen gesteld. “Het is een dreigende stilte. In juli komt het al leeg te staan. Dus het is kort dag,” aldus Raijmaekers. “Ik ben heel nieuwsgierig naar de antwoorden. Het is al een probleem om in het centrum genoeg winkels te houden. Dus het zou zonde zijn dit te laten lopen.”

Lees ook: Roosendaalse Lijst hoopt op behoud van supermarkt in winkelcentrum Roselaar Lees ook: Flessen inleveren voor het goede doel bij 50-jarige Roselaar: ‘Je hoort de kinderen juichen’