Roosendaal

Website By Roos houdt Roosendalers op de hoogte over ontwikkelingen in de binnenstad

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Om inwoners op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen het centrum Roosendaal, is By Roos opgericht. Plannen die zijn gemaakt en omschreven in ROOS, het Roosendaalse Ontwikkelprogramma voor Onze Stad, zijn te lezen en zien op de website van By Roos. Maandag is de nieuwe site officieel gelanceerd.

Er wordt flink gebouwd, verbouwd en ontwikkeld in Roosendaal. De gemeente heeft dan ook grote ambities als het gaat om de (her)ontwikkeling van de stad. Het doel: van autostad naar woonstad en van stenen stad naar groene stad. Al deze plannen komen samen in ROOS, en dat is nu allemaal te lezen op de nieuwe website van By Roos.

Projecten

De lancering van By Roos werd maandag feestelijk gevierd in Stadstuin van Hasselt, een project dat ook binnen ROOS valt. “De website is een mooie verzameling waar mensen kunnen zien welke ontwikkelingen er plaatsvinden in de binnenstad, en in welke fase deze ontwikkelingen zich bevinden”, vertelt wethouder Arwen van Gestel. Denk bijvoorbeeld aan de Stadsoevers, Vlietpark, de Spoorstraatzonde, het Historisch Centrum, Het Cultuurkwartier, het Winkelkwartier en de Laan van Brabant.

Er zijn plannen tot twintig jaar vooruit terug te vinden op de website. “Dat lijkt misschien ver vooruit”, vervolgt Van Gestel. “Maar het kan al zes tot acht jaar duren voor nieuwe woningbouw ontwikkeld is. Als je kijkt naar de opgave die voor ons ligt, dan moeten we nu al veel verder vooruit kijken.”

De eerste prikkel

Het doel van By Roos is inwoners van de gemeente op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Dat geldt nu alleen voor de binnenstad. “Maar we gaan ook kijken wat we binnen dat termijn van twintig jaar voor de dorpen kunnen betekenen. Het integraal denken zoals we voor ROOS doen willen we dus ook op de dorpen toe gaan passen.”

Binnenkort komt er een nieuwe gebiedsvisie voor een gebied langs het spoor online. “Dat wordt heel spannend en uitdagend. Ik denk dat dat de eerste prikkels gaan zijn voor de inwoners van Roosendaal om de site te bezoeken, en alles te weten wat daar gebeurt!”

Lees ook: Opening Stadstuin van Hasselt Roosendaal: ‘Een oase van groen, rust en cultuur’ Lees ook: Eerste proeftuin in Roosendaal: ‘Ik dacht dat iemand hier aan het schilderen was geweest’