Roosendaal

Weer vuurwerkoverlast, brand en relletjes in Roosendaal

Foto: Christian Traets Fotografie

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zondagavond wordt Roosendaal weer eens geplaagd door vuurwerkgeweld, brand en relletjes. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht en in basisschool De Gezellehoek aan de Rodenbachlaan woedde een brand. Deze is vermoedelijk ontstaan door een vuurwerkbom.

Her en der in de stad, in meerdere wijken, is politie actief en vinden achtervolgingen plaats. Er zouden ook al wat mensen zijn opgepakt. De wijk Langdonk is zelfs afgesloten, ook bewoners mogen er niet in en kunnen dus niet naar huis. Hen wordt verteld dat ze later op de avond nog maar eens moeten informeren of ze er al in mogen.

Schoolgebouw vol rook

Hoe groot de schade bij de school in de wijk Kroeven is, is niet duidelijk. Volgens een getuige stond er veel rook in het gebouw. De brandweer heeft het vuur geblust en stichting Salvage gaat met de schoolleiding kijken hoe de schade afgehandeld moet worden.

ME ingezet

Het is een terugkerend probleem in Roosendaal. Ook vorig jaar was de wijk Langdonk meermaals het toneel voor enorme vuurwerkoverlast, relletjes en arrestaties. Er zijn inmiddels ME’ers ingezet, meldt een woordvoerder van de politie en ook al arrestaties verricht voor het verstoren van de openbare orde. Meer wil hij er nog niet over kwijt. Er bereiken onze redactie berichten dat het ook in de wijk Westrand raak zou zijn maar dit is nog niet bevestigd door de politie.

Lees ook: Roosendaalse burgemeester niet blij met algeheel vuurwerkverbod