Bergen op Zoom

Wegdek vernieuwde Halsterseweg pas in februari weer open voor glasvezel

Wethouder Van der Velden nam op 18 september de hernieuwde weg officieel in gebruik, samen met bewoners en genodigden.

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De Halsterseweg Zuid is net opgeleverd en een fraai ingerichte fietsstraat geworden, aldus bewoners en de Bergse wethouder Patrick van der Velden. Toch wordt de boel binnenkort weer open getrokken omdat KPN er alsnog glasvezel komt aanleggen. De communicatie eromheen is op z’n minst rommelig te noemen.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

De verontwaardiging was groot bij heel wat inwoners, toen onlangs in de Halsterseweg Zuid een mededeling in de bus werd gestopt van KPN. Daarin viel te lezen dat de straat in november weer open zou gebroken vanwege de aanleg van glasvezel. Ook wethouder Patrick van de Velden liet bij de officiële ingebruikname weten flink te balen van de gang van zaken. Mede omdat, voordat de herinrichting begon, door de gemeente was geïnformeerd bij het telecombedrijf, met de vraag of ze er plannen hadden. Het antwoord was toen nee, en nu dit.

Uitgesteld tot februari

Desgevraagd laat een woordvoerder van KPN weten dat ze opnieuw in gesprek zijn met de gemeente over dit deel van de Halsterseweg. Wethouder Van der Velden bevestigt dat maar legt ook uit dat het is gebleven bij een mededeling dat de aanleg in deze straat is uitgesteld tot februari 2021. Over meer is niet gesproken voor wat betreft de Halsterseweg Zuid.

KPN bevestigt het uitstel en laat weten dat de bewoners daar snel over zullen worden geïnformeerd. Op de gemeentelijke klacht dat toentertijd niet is aangehaakt bij de herinrichting heeft de betreffende woordvoerder intern nog geen uitleg ontvangen. Welke delen van de straat weer open moeten is eveneens nog niet te zeggen, mogelijk betreft het alleen de tegels en blijft het rode asfalt ongemoeid. Daarover later meer, belooft het bedrijf.