Hoogerheide

Woensdrecht stimuleert gebruik elektrische deelauto’s: inschrijving begonnen

Redactie Redactie

Inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen een abonnement nemen op elektrische deelauto’s. Uit een peiling blijkt dat er veel belangstelling is voor het delen van auto’s. Daarom heeft de gemeente samen met de aanbieder OnzeAuto plekken uitgezocht waar deze deelauto’s kunnen staan. Als genoeg mensen zich inschrijven dan kunnen de eerste auto’s binnenkort al gebruikt worden.

De gemeente Woensdrecht heeft in oktober en november gepeild of inwoners interesse hebben in het delen van auto’s. Er deden 204 mensen mee aan de peiling. En daarvan lieten 136 mensen weten dat ze wel een auto willen delen met buurtgenoten. “De belangrijkste redenen waren: de verwachte lagere kosten, de positieve bijdrage aan het milieu en het creëren van meer ruimte op straat,” aldus de gemeente. “Van de geïnteresseerden willen 58 mensen zo snel mogelijk starten.”

Beter voor milieu, efficiënter en minder geparkeerde auto’s

OnzeAuto en de gemeente zijn samen op zoek gegaan naar geschikte ruimte om de elektrische auto’s te parkeren. Daar zijn vijf plekken uitgekomen:

  • Huijbergseweg in Hoogerheide, het parkeerterrein vlak bij het gemeentehuis
  • De Zonnebloem in Woensdrecht, bij huisnummer 33
  • Adolphineplein in Ossendrecht, het parkeerterrein bij huisnummer 6
  • Dorpstraat in Huijbergen,parkeerterrein bij de kerk
  • Breestraat in Putte, parkeerterrein

Wethouder Thierry de Heer ziet het wel zitten dat buurtgenoten samen auto’s willen delen. “Auto’s staan gemiddeld zo’n 90 procent van de tijd stil. Het delen van een auto zorgt voor efficiënter gebruik, minder geparkeerde auto’s, het draagt bij aan een beter milieu en zorgt voor een betere bereikbaarheid van onze gemeente,” somt hij op. “Dit zou voor veel mensen een mooie uitkomst zijn en als gemeente stimuleren we onze bewoners om de opties van deelmobiliteit te ontdekken.”

Inschrijven bij OnzeAuto

Bij een deelauto betaal je per maand een abonnement. De verzekering en het onderhoud zijn dan geregeld. Met een app kun je een auto reserveren. OnzeAuto trekt dan een bedrag per uur en per kilometer van je maandbedrag af. Als je aan het eind van de maand nog geld over hebt, wordt dat opgeteld bij de volgende maand. Op de website van OnzeAuto kun je je inschrijven voor een deelauto.

Lees ook: Woensdrecht overweegt elektrische deelauto’s: ‘Bij voldoende interesse nog dit jaar van start’ Lees ook: Deelfietsen bij twee bushaltes in Hoogerheide en Huijbergen