Bergen op Zoom

Young BOV zoekt weer musicaltalent: jeugd van 11 tot 18 jaar kan auditie doen

Young BOV in 2022 bij de uitvoering van The Addams Family (foto: Dick Vermaas Fotografie)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Jongeren met talent voor zang, dans en acteren kunnen auditie doen voor een nieuwe voorstelling van Young BOV in Bergen op Zoom. Dit voorjaar was er voor het eerst een proefvoorstelling van de Stichting BOV met kinderen tussen 11 en 18 jaar. Er was toen een versie van The Addams Family met een volwassen cast en een juniorversie met alleen kinderen op het podium. De juniorversie beviel zó goed dat er ook volgend jaar een voorstelling is van Young BOVL: Viva los Musicales. En jonge talenten kunnen tot 1 september auditiefilmpjes insturen.

De Stichting BOV is de proef vorig jaar begonnen om te kijken of ze jongerenmusicals professioneler kon maken. De kinderen kregen deskundige artistieke begeleiding om hen op een hoger niveau te brengen. “We zijn Young BOV destijds gestart als pilot voor één productie, The Addams Family,” vertelt Rob van den Aarsen, voorzitter van de Stichting BOV. “Daarna zouden we bekijken of we opnieuw de benodigde randvoorwaarden kunnen realiseren om er een vervolg aan te geven.”

Eigen verhaal met bekende musical-liedjes

Het publiek en de recensies waren laaiend enthousiast. Toch betekende dat niet automatisch dat er een vervolg zou komen. “Aan positieve en enthousiaste reacties geen gebrek, maar je moet het ook artistiek, organisatorisch en financieel gezien weer kunnen invullen,” legt Van den Aarsen uit. “Daar zijn we gelukkig weer in geslaagd. Young BOV gaat dus in ieder geval weer een jaar door!”

De volwassenen brengen dit jaar de musical Evita op het toneel. Daarmee viert de BOV haar 70-jarig bestaan. Maar deze keer gaat de jeugd geen juniorversie doen: zij krijgen een eigen musical. De werktitel is Viva los Musicales. Het is de bedoeling allerlei musical-liedjes aan elkaar te breien met een zelfgeschreven verhaallijn. Het gaat dan vooral om de zang en dans, en minder om het acteren.

Twee auditiefilmpjes insturen

De voorstellingen van Young BOV zijn volgend jaar weer in theater De Maagd in Bergen op Zoom. De première is op dinsdagavond 19 maart en er is een tweede voorstelling op zaterdagmiddag 23 maart. Jongeren die mee willen doen, kunnen auditie doen. Hiervoor moet je twee filmpjes insturen. Als je je naam en leeftijd doorgeeft in een mail aan [email protected] dan krijg je instructies over wat voor video’s je moet maken. Je moet de auditiefilmpjes insturen vóór 1 september.

Lees ook: Stichting BOV toont haar duistere kant met The Adams Family