Bergen op Zoom

Zeven sportprijzen uitgereikt tijdens sportgala Bergen op Zoom

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Sporters uit Bergen op Zoom werden vrijdagavond in het zonnetje gezet tijdens het sportgala in theater de Maagd. De sportverkiezing van de gemeente Bergen op Zoom werd voor de 44ste keer uitgereikt. Dit jaar in zeven categorieën.

De eerste sporter die een prijs kreeg uitgereikt op het podium van het theater is Suzie Pellis. De zwemster werd Nederlands kampioen (junioren) op alle slagen en afstanden op zowel de korte als de lange baan, Nederlands kampioen (senioren) 50 men 100 m vlinder, 50 m rug lange baan. Bovendien won ze vijf medailles op de World series in Berlijn en twee keer goud met het estafette team op de Polish Open. De jonge sporter combineert haar sportcarrière met een studie op ‘t Rijks in Bergen op Zoom. Zij kreeg de Christ van Wijk aanmoedigingsprijs uit handen van Diemer van Wijk, kleinzoon van de naamgever van de prijs. Voor de aanmoedigingsprijs was ook Ivana van Suijlekom (danser) genomineerd.

Seniorsporter

De prijs voor seniorsporter werd uitgereikt door wethouder Letty Demmers. “Sporten en bewegen is heel belangrijk voor de fysieke en mentale conditie. Met name voor ouderen is sport en bewegen nodig om bij te blijven”, zei de wethouder. De prijs werd uitgereikt aan Chrisje Schrauwen. Zes keer per week traint hij voor hardloopwedstrijden. Hij werd eerste op het Brabants kampioenschap halve marathon en veroverde de tweede prijs tijdens het rayon kampioenschap halve marathon.

Sportvrijwilliger

Sporten is één ding, maar sporters helpen is ook heel belangrijk. Daarom werd er een prijs uitgereikt aan de sportvrijwilliger van het jaar. Voor deze categorie waren Chantal Tebben en Joyce van Hoof (MOC) en Nick Moonen (Spado) genomineerd. Nick Moonen werd als manusje-van-alles benoemd als sportvrijwilliger van het jaar. “Er is niks zo geweldig om te bij te dragen aan het plezier en prestaties van sporters”, zei Moonen nadat Kim Staring (Fitfabriek) had bekend gemaakt dat hij had gewonnen.

Sportman

Lambert van der Wiel van ‘t Rijks mocht de prijs uitreiken aan de sportman van het jaar. Voor deze prijs waren Fabian Biondina (atletiek), Sam Vermaat (snowboard) en Peter Goossens (judo) genomineerd. Atleet Fabian Biondina ging met de prijs naar huis. Zijn verspring-record van afgelopen jaar is 7,65 meter.

Sportvrouw

Na een optreden van kinderkoor Hitkidz werd de prijs voor de sportvrouw van het jaar uitgereikt door Ad Gladdines (stadsburger). “Ik weet wat je er voor moet doen, maar ook wat je ervoor moet laten. Ik heb mijn topsportmentaliteit altijd kunnen gebruiken in mijn ondernemingen”, zei de voormalig profvoetballer in zijn speech. Vechtsporter Veronique Hagenaars won de titel sportvrouw van het jaar. “Boksen geeft een fysieke en mentale voldoening. Het is voor mij een goede uitlaatklep”, zei Hagenaars. Andere genomineerden waren Lotte Haest (atletiek) en Kristy Snepvangers (paardensport).

Lees ook: Veronique stond 2,5 jaar niet in de ring en wint nu NK boksen: ‘Mentale uitdaging’

Sportploeg

In de categorie sportploeg van het jaar was het de strijd tussen RKSV Halsteren JO191 (voetbal), WBB Giants dames 1 (Basketbal), Shintai Judo Kata team. John Karelse reikte de prijs uit aan de voetballers van RKSV Halsteren. Ze spelen in de derde divisie. “Dat we twee keer in een jaar mochten promoveren hadden we ook niet gedacht”, zegt één van de spelers op het podium. Hij denk dat het succes te danken is aan passie en een goede teamspirit.

Sportevenement

De laatste prijs die vrijdagavond werd uitgereikt in de categorie sportevenement van het jaar. John Karelse reikte de prijs uit aan de organisatie van G-team MOC ’17. “Alhoewel ze iedere wedstrijd voor de winst gaan is eigenlijk het plezier in het spelletje en de onderlinge vriendschap veel belangrijker. Winst en verlies wordt samen gedeeld maar ze sluiten altijd af met een lach en respect voor de tegenstander en elkaar. Op het gebied van sportiviteit winnen ze altijd!”

Het sportgala werd live uitgezonden door ZuidWestTV en is terug te zien via deze link: https://www.zuidwestupdate.nl/tv/zuidwest-sport/?v=787032840