Bergen op Zoom

19 Sporters kandidaat sporttitel 2015

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

De commissie sportverkiezingen heeft 19 namen bekend gemaakt die kans maken op een sporttitel. De winnaars worden op 19 december bekend gemaakt tijdens het 39e Rabobank Sportgala in de Maagd op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

De zes leden van de commissie moesten een keuze maken uit meer dan 50 aanmeldingen. Voorzitter Sportcommissie Loes Franken: ”We zijn zeer tevreden met het groot aantal aanmeldingen. Het is ons gelukkig erg moeilijk gemaakt. Erg lastig om uit zoveel goede kandidaten tot een juiste keuze te komen. Helaas betekent het ook dat we een aantal sporters moeten teleurstellen, maar onze waardering voor hun sportprestaties en sportbeleving is er niet minder om. Onze gemeente zit vol topsporters en talenten en dat stemt ons zeer tevreden. Vooral in deze laatste categorie was het aantal aanmeldingen opvallend groot en dat betekent een mooie toekomst voor de sportcultuur in de gemeente Bergen op Zoom.”

Voor de titel Sportman komen in aanmerking atleet Bjorn Blommerde, kruisboogschutter Wil Aarden en wereldkampioen kickboksen en sportman van het jaar 2013 Rico Verhoeven.

Bij de dames maken rolschaatsster Sylvia Pistorius en de atleten Isa Videler en Sanne van Gils een kans op de titel Sportvrouw van het jaar. Pistorius en Videler ontvingen al eerder deze titel. Het voetbalteam A1 van MOC’17, het katateam van judovereniging Shintai of het team van Spado wordt sportploeg van het jaar. Kanshebbers voor de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs zijn wielrenster Amy de Bruijn (8), zwemmer Steijn Louter (10) en de basketballers van het U14 team (seizoen 2014-2015) van de WBB Giants.

In de categorie voor Sporter(s) met een beperking is het G-juniorenteam van voetbalvereniging MOC’17 genomineerd. Henk Lenting van MOC’17, Ine Luijkx van turnvereniging Genie en Rinus Kats van TTV Het Markiezaat maken kans op de titel Sportvrijwilliger van 2015.

Breng nu uw stem uit! Vanaf 20 november kan er op www.sportverkiezingenboz.nl gestemd worden op de sporters die zijn genomineerd voor een titel. Iedere stem kan doorslaggevend zijn in het toekennen van de titel. De stembus sluit op 29 november.

Voorzitter Loes Franken: “We vinden het belangrijk om de bewoners van onze gemeente te betrekken bij de uitslag van deze verkiezingen. We hopen op heel veel stemmen. Je kunt je stem uitbrengen op je favoriet in iedere categorie. Een primeur voor onze verkiezingen waar we heel blij mee zijn. Sport is van ons allemaal.” De commissie Sportverkiezingen hoopt veel sportliefhebbers op 19 december de weg naar de Maagd kunnen vinden voor het 39e Sportgala in onze gemeente. “De sporters verdienen deze aandacht en erkenning. Het wordt een leuke avond met sport, muziek en cultuur. Het belooft opnieuw spannend te worden voor de genomineerden, want een nominatie staat nog niet bij voorbaat garant voor een titel.”

Het Sportgala begint stipt om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur. Zuidwest TV zend het Sportgala live uit. Na een toost op de winnaars wordt een afterparty gehouden. Het Rabo Sportgala Bergen op Zoom is gratis toegankelijk.