Bergen op Zoom

Dag Sinterklaas, hallo kerst

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

“Maar nu moeten we weer een heel jaar wachten op sinterklaas” zegt een kindje met een sip gezicht tegen zijn moeder, terwijl de stoomboot uit het zicht verdwijnt. “Ja, dat is waar, maar binnenkort is het kerst, en volgend jaar komt hij gewoon weer terug!” ,stelt de moeder haar kind gerust. Het sippe gezicht verandert in een glimlach.

Voor het eerst in de 100-jarige geschiedenis van de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom wordt de sint op 6 december op de Loswal uitgezwaaid door honderden kinderen, ouders, opa’s en oma’s die zich hebben verzameld bij de vertrekplaats van Pakjesboot 11. 

Nog 1 maal wordt er gedanst, gezongen en gesprongen met de pieten. De sint spreekt de kinderen toe: “Jullie moeten beloven allemaal lief te zijn komend jaar”. Terwijl de muziekpieten ‘Dag Sinterklaasje’ inzetten breekt er even paniek uit, pieten Daniëlo en Joachimo zijn nog niet aan boord. Als de twee ondeugende pieten dan toch aan boord zijn vertrekt de stoomboot uit de haven van Bergen op Zoom. 

De reacties zijn positief, op enkele treurende gezichtjes na, heerst er een vrolijke sfeer. “Dit is echt leuk gedaan, dit moet een traditie worden”, zegt een vader terwijl hij met zijn kinderen naar de auto loopt. “Maar nu eerst de kerstboom opzetten, want ook dat hoort erbij op 6 december.”